Obilježena Noć knjige u knjižnici Policijske akademije "Prvi hrvatski redarstvenik"

Održana Noć knjige 2023. 21.-23. travnja s temom : "Sanjaju li roboti električne knjige?"

U sklopu najmasovnijeg nacionalnog događanja posvećenog knjigama i čitanju, u Knjižnično-informacijskom centru pri Policijskoj akademiji 21. travnja organiziran je i održan prigodni program kojim su se obilježile dvije važne godišnjice vezane uz velikane hrvatske književnosti  – 150 godina od rođenja Antuna Gustava Matoša i 130 godina od rođenja Miroslava Krleže.

Na početku programa posjetitelji su slušali izabrana audio djela M. Krleže, a zatim su mogli čuti učeničko izlaganje o biografiji A. G. Matoša te interpretativno čitanje njegove poezije.

Slijedilo je čitanje i interpretacija ulomaka iz Krležine poznate drame Gospoda Glembajevi u izvedbi učenika 4. razreda Policijske škole te razgovor o poslušanome, a pri kraju programa posjetitelji su mogli poslušati izabrana audio djela A. G. Matoša.

U ponedjeljak, 24. travnja, organiziran je i posjet Bibliobusne službe Knjižnica grada Zagreba Policijskoj akademiji tijekom kojeg su učenici i djelatnici razgledali Bibliobus te razgovarali s knjižničarima koji u njemu rade.

Osim prigodnog programa, u knjižnici i ispred nje je također upriličena izložba u sklopu koje su se mogle pročitati biografije i zanimljivosti o dvojici velikana te pogledati kako raritetna tako i novija izdanja njihovih djela.

Stranica