Obilježavanje Dana policije

Razne aktivnosti povodom obilježavanja Dana policije i blagdana Sv. Mihovila - njenog zaštitnika, 29. rujna, na razini Ministarstva unutarnjih poslova RH započinju u utorak, 25. rujna.

Razne aktivnosti povodom obilježavanja Dana policije i blagdana Sv. Mihovila - njenog zaštitnika, 29. rujna, na razini Ministarstva unutarnjih poslova RH započinju u utorak, 25. rujna.

Tog dana, Muzej policije će u MUP-u u sjedištu, Savska cesta 33, otvoriti izložbu koja obrađuje prošlost i sadašnjost hrvatske prometne policije, pod nazivom „Vozačku i prometnu, molim!“ Građani će izložbu, za koju se ne naplaćuje ulaz, moći posjetiti od 25. rujna do 12. listopada, radnim danima od 8 do 16 sati, a u dane vikenda od 9 do 13 sati.  

Idućeg će dana na Policijskoj akademiji šef Delegacije Europske komisije u RH, Vincent Degert ministru unutarnjih poslova Ivici Kirinu simbolično uručiti ključeve od 121 vozila za razne namjene i 10-ak motocikala, čime će se značajno poboljšati učinkovitost hrvatske policije te na još jedan način unaprijediti približavanje schengenskim standardima. Naime, riječ je o vozilima za nadzor državne granice, koja se dodjeljuju u sklopu CARDS projekta – Modernizacija državne granice 2004., ukupne vrijednosti od oko 8 milijuna eura. Temeljem navedenog projekta, u upotrebi na graničnim prijelazima već su najmoderniji uređaji za kontrolu putnih isprava, u tijeku je isporuka termovizijskih uređaja (stacionarnih i mobilnih), te balističkih prsluka, a iduće će se godine uručiti i plovila.

U četvrtak, 27. rujna u Varaždinu će se održati vježba Interventne jedinice policije, na kojoj će sudjelovati PU varaždinska, zagrebačka, karlovačka, međimurska i krapinsko-zagorska, a istog će dana izaslanstvo MUP-a primiti predsjednik Vlade RH Ivo Sanader. Zaslužnima će godišnje nagrade i odlikovanja bit uručena u petak, dok će se u subotu, na Dan policije, održati svečana akademija.

Naposljetku, u nedjelju od 10 do 18 sati građanima će na ŠRC Jarun biti predstavljen rad hrvatske policije iz raznih područja rada.



Stranica