Obavijest o aktivnostima za Dan policije – 28. i 29. rujna

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/POLICIJA_ILUSTRACIJE/auto_policija10.jpg

 Foto: Ilustracija

U sklopu obilježavanja Dana policije na zagrebačkom će se Jarunu u subotu, 28. rujna, održati Sajam mogućnosti i prezentacija rada policije. U razdoblju od 10 do 14 sati građani imaju mogućnost dobiti uvid u detalje pojedinih segmenata policijskog posla.

Program će se sastojati od skokova padobranaca, pokaznih vježbi Specijalne jedinice policije i Interventne jedinice policije, te prezentacije rada i opreme raznih rodova policije – prometne, specijalne i interventne policije, Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa, Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“, Mobilnog šalterskog vozila MUP-a, Protueksplozijske službe, te brojnih drugih aktivnosti.

Svi zainteresirani moći će, između ostalog, dobiti uvid u vlastite negativne prekršajne bodove u prometu, te pogledati prezentacije „pijanih naočala“, rada uređaja za ispitivanje prisutnosti alkohola i droga u organizmu ili na simulatoru iskusiti doživljaj prevrtanja vozila na cesti. Najmlađi mogu isprobati sigurnu vožnju biciklom, a znatiželjni nakratko iskusiti i posao forenzičara te isprobati metodu uzimanja i davanja otisaka papilarnih linija. 

Na sam blagdan zaštitnika policije sv. Mihaela, u nedjelju, 29. rujna, s početkom u 9.30 sati izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova položit će vijence i zapalit svijeće na Gradskom groblju Mirogoj - kod Zida boli, središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i na grobu dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika. Na jednak način počaste će se odati i na Zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

U 11 sati u Kapelici sv. Mihovila na Policijskoj akademiji održat će se misa za poginule policajce, koju će predvoditi vojni ordinarij, monsinjor Juraj Jezerinac.   



Stranica