Novosti u dopunskom stručnom usavršavanju policijskih službenika

Ovo je jedan od prvih koraka u modernizaciji dopunskog stručnog usavršavanja koji sudionicima omogućuje suvremeni pristup cjeloživotnom obrazovanju i kontinuiranom profesionalnom razvoju policijskih službenika unutar policijskih uprava

Dana 29. i 30. lipnja 2021. na Policijskoj akademiji održan je Radni sastanak voditelja dopunskog stručnog usavršavanja u organizaciji Službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju.

Polaznicima tečaja uvodno su se obratio Ilija Jakić, prof., voditelj Službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju, dok je na policijska službenica Ksenija Vujčić upoznala sudionike sastanka s načinom planiranja i određivanja kompetencija za pojedine nastavne sadržaje te načinom određivanja ishoda učenja u pojedinim nastavnim temama. Voditelj programa Dopunskog stručnog usavršavanja Ante Markić upoznao je sudionike sastanka s novom metodologijom te načinima samostalne izrade nastavnih planova i programa dopunskog stručnog usavršavanja za policijske uprave. Voditelje dopunskog stručnog usavršavanja upoznao je i sa sigurnošću računala i računalnih sustava, zaštitom osobnih podataka, opasnostima i zaštiti na Internetu, s korištenjem aplikacije Moodle u sustavu e-obrazovanja te izradom testova na aplikaciji Moodle za dopunsko stručno usavršavanje. 

Sudionici ovog radnog sastanka osim osposobljenosti za samostalnu izradu nastavnih planova i program moći će svakodnevno koristiti sustav e-obrazovanja Policijske akademije, odnosno imat će pristup online kolegiju Dopunskog stručnog usavršavanja i svim materijalima koji su im nužni za njihov rad. Uz to moći će samostalno izrađivati nastavne planove i programe i testove na sustavu e-obrazovanja za provjeru znanja policijskih službenika.

Ovo je jedan od prvih koraka u modernizaciji dopunskog stručnog usavršavanja koji sudionicima omogućuje suvremeni pristup cjeloživotnom obrazovanju i kontinuiranom profesionalnom razvoju policijskih službenika unutar policijskih uprava te osigurava prilagodbu promjenjivom okruženju u kojem postojeća znanja, vještine, stavovi i vrijednosti brzo zastarijevaju.

Pisane vijesti