Natjecanje prometnih policajaca - motociklista u vožnji spretnosti

Slika topvijesti/2013/rujan/PA natjecanje/Mala.jpg

Povodom Dana policije, četrdesetčetiri policajaca iz policijskih uprava, Mobilne jedinice prometne policije i Ureda za posebne poslove sigurnosti na poligonu Policijske akademije je u srijedu, 25. rujna odmjerilo svoju spretnost u vožnji motocikala. Brzina i točnost prolaska kroz poligon prepreka elementi su koji ovo natjecanje čine vrlo zahtjevnim. Ovo četvrto po redu natjecanje se odvijalo u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji na službenim motociklima BMW 1200RT i 900RT, a svrha natjecanja je da se na posebno priređenom poligonu provjeri osposobljenost policajaca motorista koji obavljaju poslove sigurnosti prometa. Istodobno se provjerava pravilna upotreba motocikala i propisne zaštitne opreme te dobra psihofizička pripremljenost policajaca motociklista. Otvaranju natjecanja su sudjelovali zamjenici glavnog ravnatelja polic

Foto: MUP

Povodom Dana policije, četrdesetčetiri policajaca iz policijskih uprava, Mobilne jedinice prometne policije i Ureda za posebne poslove sigurnosti na poligonu Policijske akademije je u srijedu, 25. rujna odmjerilo svoju spretnost u vožnji motocikala. Brzina i točnost prolaska kroz poligon prepreka elementi su koji ovo natjecanje čine vrlo zahtjevnim. Ovo četvrto po redu natjecanje se odvijalo u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji na službenim motociklima BMW 1200RT i 900RT, a svrha natjecanja je da se na posebno priređenom poligonu provjeri osposobljenost policajaca motorista koji obavljaju poslove sigurnosti prometa. Istodobno se provjerava pravilna upotreba motocikala i propisne zaštitne opreme te dobra psihofizička pripremljenost policajaca motociklista. Otvaranju natjecanja su sudjelovali zamjenici glavnog ravnatelja policije Dražen Vitez, Zvonimir Vnučec i načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec koji je uvodnim govorom otvorio ovo natjecanje:

-Sigurnost u prometu je izuzetno važna jer u prometu se događa najviše tragedija i on odnosi najviše ljudskih života u Hrvatskoj. Veliki broj djece i mladih život izgube u prometu i stoga je aktivnost motociklista prometne policije od iznimne važnosti. Vas četrdesetčetvero ovdje ste najbolji od najboljih i želim da svi date sve od sebe i da pobjedi najbolji – zaželio je u svom uvodnom obraćanju natjecateljima Krunoslav Borovec.

Pobjednik natjecanja u pojedinačnoj kategoriji je Željko Grginčić iz PU karlovačke, dok su drugo i treće mjesto zauzeli Dejan Strupar iz PU zagrebačke i Ivica Juranović iz PU sisačko-moslavačke.

U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto je pripalo Mobilnoj jedinici prometne policije, drugo PU zagrebačkoj, a treće PU varaždinskoj. 

Na kraju natjecanja Dejan Špoljar i Hrvoje Kostelac su za prisutne izveli atraktivni freestyle stuntriding performance na motociklima.



Stranica