Nastupno predavanje dr.sc Aziza Hasanovića u MUP-u

Slika topvijesti/2011/PROSINAC/nastupno-predavanje-HasanovicTX.jpg

Danas je u kino dvorani Policijske akademije dr.sc. Aziz Hasanović, pomoćnik predsjednika Mešihata za vjerske, vjeronaučne i kulturne poslove Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj održao nastupno predavanje za potrebe Ministarstva unutarnjih poslova.

Danas je u kino dvorani Policijske akademije dr.sc. Aziz Hasanović, pomoćnik predsjednika Mešihata za vjerske, vjeronaučne i kulturne poslove Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj održao nastupno predavanje za potrebe Ministarstva unutarnjih poslova.

Predavanje je održano s ciljem kako bi se djelatnicima našeg Ministarstva približila nova znanja potrebna za kvalitetniji rad s osobama islamske vjeroispovijesti. U sklopu programa predaje, pomoćnik u Mešihatu Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj dr.sc. Aziz Hasanović prezentacijom „Pogled u Islam“ prisutnima je približio vjerske običaje muslimana te održao predavanje o šerijatskom pravu. Također je podijelio svoja iskustva dugogodišnje suradnje s kolegama iz Ministarstva obrane RH, a kolegama iz našeg Ministarstva svojim nastupom približio je kulturološke, vjerske i plemenske običaje muslimanskih zemalja.

Filip Dragović, ravnatelj uprave za Europske integracije i međunarodne odnose  u uvodnom obraćanju zaželio je srdačnu dobrodošlicu uvaženom gostu i pozdravio je ovo predavanje, istaknuvši da hrvatski policijski službenici već nekoliko godina odlaze u mirovne misije koje su pretežno u muslimanskim zemljama. Vidi veliku prednost u educiranju hrvatskih policijskih službenika po praktičnim pitanjima islama, navodeći da je najveći uspjeh naših policijskih službenika  u mirovnim misijama, uspostavljanje kvalitetnih i korektnih odnosa s domicilnim stanovništvom, te da su oni često prepoznati kao najbolji mirovnjaci. Također je istaknuo činjenicu da se nalazimo na pravcu ulaska nezakonitih migranata u EU, i da mnogi od njih koji traže azil su islamske vjeroispovijesti. Smatra da je od velikog značaja za policijske ali i ostale službenike našeg ministarstva koji dolaze u doticaj s ljudima te vjeroispovijesti bitno da dobiju elementarne informacije za uspostavljanje kvalitetnije komunikacije. Za sam kraj ovog nastupnog predavanja, dr.sc Aziz Hasanović rekao je da ga raduje što je bio u mogućnosti podijeliti određena znanja i oblasti islama, islamske kulture i civilizacije. Zahvaljuje se službenicima Ministarstva unutarnjih poslova što su iskazali svoj interes kako bi stekli veća znanja da mogu lakše odgovarali zahtjevima njihovih profesionalnih aktivnosti koje provode svakodnevno. Također se nada početku novog razdoblja u suradnji sa Ministarstvom unutarnjih poslova.



Stranica