Nastupni posjet Gregory Drazeka regionalnog časnika za sigurnost Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“

Dogovoren nastavak suradnje kroz prijavu zajedničkih infrastrukturnih projekata na Policijskoj akademiji

Dana 4. prosinca 2023. godine u nastupnom posjetu Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“ boravio je Gregory Drazek, regionalni časnik za sigurnost Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj sa suradnicima iz Ureda ICITAP.
 
Posjet je iskorišten za upoznavanje te razmjenu informacija o do sada uspješno dovršenim projektima u suradnji sa Veleposlanstvom SAD-a (obnova smještajnih kapaciteta na II katu 3. Paviljona, obnova dvorane za trening, uspostava specijalizirane učionice za borbu protiv kibernetičkog kriminaliteta te provođenju obuka u sklopu programa „Partnerstvo za obrazovanje - Partnership for Education“).

Također, razgovaralo se i o projektima i obukama koje su u tijeku odnosno dodatnim ulaganjima u infrastrukturne objekte Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ te obnovi i opremanju UJ Valbandon. Američka strana izvijestila o mogućnosti intenziviranja postojeće suradnje kao i mogućnosti novih oblika suradnje kroz obuke. 
 
Načelnik Policijske akademije Josip Ćelić zahvalio je Gregory Drazeku, regionalnom časniku za sigurnost Veleposlanstva SAD-a na inicijativi za financiranje i predlaganje novih projekata kao i za sve do sada provedene projekte i obuke, te izrazio uvjerenje kako će se dobra suradnja nastaviti i u budućnosti.

Pisane vijesti