Nastupni posjet Amy Davison, zamjenice veleposlanika SAD-a u Hrvatskoj Policijskoj akademiji

Dogovoren nastavak suradnje kroz prijavu zajedničkih infrastrukturnih projekata na Policijskoj akademiji

Tijekom jučerašnjeg dana, 31. svibnja 2022. godine u nastupnom posjetu Policijskoj akademiji boravila je gđa Amy Davison, zamjenica veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj  sa suradnicima iz Ureda ICITAP.
 
Posjet je iskorišten za razmjenu informacija i dogovore o projektima i obukama koje su u tijek, prvenstveno projektu obnove učionica na Visokoj policijskoj školi i uspostavi specijalizirane učionice za borbu protiv kibernetičkog kriminaliteta te nastavku provođenja obuka u sklopu programa „Partnerstvo za obrazovanje – Partnership for Education“. Također, američka strana izvijestila je o mogućnosti ponovne prijave infrastrukturnih projekata financiranih sredstvima Europskog zapovjedništva Sjedinjenih Država – EUCOM i dodatnih ulaganja u infrastrukturne objekte Policijske akademije. U nastavku sastanka raspravljane su mogućnosti i dogovoreni daljnji koraci vezani uz prijavu projekta.
 
Načelnik Policijske akademije g. Josip Ćelić zahvalio je zamjenici veleposlanika na inicijativi za financiranje i predlaganje novih projekata kao i za sve do sada provedene projekte i obuke, te izrazio uvjerenje kako će se dobra suradnja nastaviti i u budućnosti.

Stranica