Nastavnik Policijske škole „Josip Jović“ sudjelovao na Istraživačkoj radionici EDEN DLE

Na konferenciji su prezentirani izazovi u e-obrazovanju za stjecanja kompetencija razine 4.2 zanimanja policajac/policajka zbog nužnosti vježbi i praktičnog rada

Istraživačka radionica u organizaciji međunarodnog udruženja za učenje EDEN DLE-a (European Distance and E-learning Network Digital Learning Europe) održana je u Dubrovniku 19. i 20. rujna 2022. godine. Domaćin ove radionice bio je Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu.
Tema radionice „Towards Smart and Inclusive Learning Ecosystem“ podijeljena je u nekoliko sekcija:
  • Digitalna transformacija obrazovnih institucija
  • Trendovi i problemi u obrazovanju
  • Personalizirana okruženja za učenje visoke izvedbe
  • Strategije učenja za pametna okruženja za učenje
  • Nove tehnologije u obrazovanju.
Nastavnik kriminalistike u Policijskoj školi mr. sc. Damir Šneperger sudjelovao je u sekciji „Trendovi i problemi u obrazovanju“ s panel prezentacijom na temu „Problemi u e-obrazovanju za stjecanje kompetencija razine 4.2 zanimanja policajac/policajka“.
Cilj njegovog istraživačkog rada utvrđivanje je kompetencija  kao ishoda učenja stečenih e-obrazovanjem u postupanju policije tijekom kontrole vozača u prometu radi povećanja razine sigurnosti i prevencije vožnje pod utjecajem droge ili alkohola. Težište rada je na kompetencijama (znanja, vještine, samostalnost, odgovornost) koje su ključne za obavljanje policijskih poslova prevencije predmetnog kriminaliteta.
U svome izlaganju zaključio je da se putem e-obrazovanja može steći određena razina znanja, no za stjecanje vještina i cjelovite kompetencije za obavljanje policijskog posla nužne su vježbe i praktičan rad, odnosno kontaktni oblik obrazovanja.

Stranica