Nastavnici za nastavnike

Slika /02_vijesti/2022/9 mjesec/Edukacija.png

Edukacija ,,Godišnji izvedbeni kurikulum srednje škole (GIK)“

Dana 26. rujna 2022. godine za nastavnike Policijske škole „Josip Jović“ održana je edukacija o namjeni Godišnjeg izvedbenog kurikuluma za srednje škole. U cilju prenošenja znanja i poticanja suradnje među nastavnicima edukaciju su održale prof. Iva Sieber, profesorica hrvatskog jezika i mr. Roberta Mijalić Krešić, nastavnica stručnih predmeta.

Prezentiran je način izrade Godišnjeg izvedbenog kurikuluma hrvatskog jezika, a u nastavku edukacije naglasak je stavljen na ishode učenja u strukovnom kurikulumu za zanimanje policajac/policajka te razradu tema po pojedinom ishodu. Kao primjer korišten je modul Osnove policijskog posla i organizacija koji se izvodi u trećem razredu Policijske škole. Ukazano je na međupredmetne teme koje su izuzetno važne za razvoj općeljudskih vrijednosti i kompetencija za život učenika Policijske škole.
U nastavku edukacije pojašnjeni su oblici vrednovanja (vrednovanje za učenje, kao učenje i vrednovanje naučenog) tijekom procesa izvođenja nastave kojima je cilj unaprjeđenje učenja učenika, ali i unaprjeđenje poučavanja nastavnika.

Na kraju je otvoren niz pitanja i o drugim temama vezanim za proces izvođenja nastave te je Irena Jurišić, pomoćnica voditelja za nastavu navela da će se slične edukacije organizirati i nadalje po modelu „nastavnici za nastavnike“.

Pisane vijesti