Nastavnici i djelatnici Veleučilišta kriminalistike i javne sigurnosti posjetili Grad Vukovar

Povodom obilježavanja Dana državnosti, nastavnici i djelatnici Veleučilišta kriminalistike i javne sigurnosti posjetili su Grad Vukovar

Dana 1. lipnja 2023. godine nastavnici i djelatnici Veleučilišta kriminalistike i javne sigurnosti na čelu s dekanom izv. prof. dr. sc. Antom Orlovićem, u sklopu obilježavanja Dana državnosti, posjetili su grad Vukovar kojom prilikom su obišli memorijalne lokacije i spomen-obilježja Domovinskog rata u Vukovaru.

Cilj posjeta bilo je odavanje počasti žrtvama Domovinskog rata i Bitke za Vukovar, održavanje sjećanja i isticanje povijesne važnosti obrane grada Vukovara i Republike Hrvatske od velikosrpskog agresora tijekom 1991. godine.

Tom prilikom posjetili su vukovarsku ratnu bolnicu, Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar, Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara i masovnu grobnicu Ovčara, Vukovarski vodotoranj, središnji križ na ušću Vuke u Dunav, Spomen-obilježje u selu Borovo, Trpinjsku cestu, tzv. „groblje tenkova“ te Franjevački muzej Vukovar u sklopu Franjevačkog samostana sa crkvom sv. Filipa i Jakova.

Ovo je prvi takav posjet zaposlenika Veleučilišta kriminalistike i javne sigurnosti Gradu Vukovaru, a nemjerljiv doprinos organizaciji i vodstvu kroz navedene lokacije dao je Stjepan Draganić, voditelj Službe civilne zaštite Vukovar, vanjski suradnik Veleučilišta.

Potresna svjedočanstva sudionika ratnih događanja u Vukovaru 1991. godine ponovno su oživjela strašne slike i sudbine pripadnika hrvatskog naroda na tom području, te su na predstavnike Veleučilišta ostavila dubok dojam i potaknule snažne emocije.

Dirnuti žrtvom i herojstvom hrvatskih branitelja, nastavljamo izvršavati svoje poslove i radne zadaće osnaženi vjerom i nadom u svijetlu budućnost i boljitak naše nam domovine Hrvatske.

Pisane vijesti