​Nastavljen specijalizirani tečaj za maloljetničku delinkvenciju

Na kraju tečaja polaznici će polagati završni ispit te steći kompetencije specijaliziranog policijskog službenika za mladež

Služba za stručno usavršavanje i specijalizaciju Policijske akademije danas 25. svibnja nastavila je izvedbom Specijalističkog tečaja za maloljetničku delinkvenciju i kriminalitet na štetu mladeži i obitelji koji je zbog epidemiološke situacije prekinut u ožujku.

Na edukaciji sudjeluje 20 polaznika - policijskih službenika iz policijskih uprava, a preostala tri tjedna nastave, s ciljem poštivanja preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kao i podizanja razine kvalitete i efikasnosti stjecanja kompetencija policijskih službenika, organizirana su uporabom sustava e-obrazovanje Policijske akademije i on line video nastavom putem aplikacije Skype for business.
 
Kako bi polaznicima Tečaja omogućili što kvalitetniji pristup informacijama te potakli međuresornu suradnju koja je nužna u njihovom radu, osim predavača iz Ministarstva unutarnjih poslova, u realizaciji nastave sudjeluju predavači iz drugih institucija i organizacija civilnog društva i to: Ministarstvo pravosuđa, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu, Visoki prekršajni sud, Županijski sud u Zagrebu, Općinski sud u Vinkovcima, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ured zastupnika Vlade RH pred Europskim sudom za ljudska prava, Pučka pravobraniteljica, Pravobraniteljica za djecu, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom, Pravni fakultet, Učiteljski fakultet sveučilišta u Zagrebu, Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, Poliklinika za zaštitu djece Grada Zagreba, Agencija za zaštitu osobnih podataka, UNICEF, Centar za pružanje usluga u zajednici Zagreb – Dugave. Tu su i predstavnici nevladinih organizacija koje se bave zaštitom žena, obitelji i mladeži: Ženska soba, Udruga za podršku žrtvama i svjedocima te Dom Duga Zagreb.
 
Po završetku Tečaja, polaznici će polagati završni ispit te potom steći kompetencije specijaliziranog policijskog službenika za mladež.

Nastavak Tečaja otvorio je voditelj Službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju Ilija Jakić, pozdravivši putem Skype for Business sve polaznike. Polaznike je ujedno pozdravila i voditeljica Tečaja, Sanja Mladenić, koja je nakon uvodnih pozdrava održala i prvo predavanje na temu Kriminološki aspekti nasilja u obitelji.

Stranica