Nastavak Tečaja za multiplikatore - motocikliste

Na Policijskoj akademiji "Prvi hrvatski redarstvenik" provodi se obuka za multiplikatore - motocikliste prometne policije

Na Policijskoj akademiji "Prvi hrvatski redarstvenik" nastavlja s radom Tečaj multiplikatora motociklista u vremenu od 20. do 24. ožujka 2023. godine u organizaciji Službe za cjeloživotno obrazovanje.
 
Ovo je završni dio tečaja, kojemu je cilj obuka multiplikatora i osposobljavanje policijskih službenika motociklista prometne policije, da se steknu znanja i vještine upravljanja motociklom, kako bi educirali ostale policijske službenike motocikliste u svojim ustrojstvenim jedinicama.
 
Policijska akademija „Prvi hrvatski redarstvenik“ je u suradnji s Upravom za javni red i sigurnost, Službom prometne policije izradila Plan i programa za obuku multiplikatora policijskih službenika motociklista, s ciljem podizanja razine sigurnosti u prometu i edukacije svih aktera ovog zahtjevnog i posebnog segmenta policijskog posla.

Vožnja kao policijska vještina je jedna vrlo zahtjevna zadaća koju policijski službenici primjenjuju svakodnevno. Vještina se mora vježbanjem svakodnevno usavršavati, naravno uz stručnog iskusnog instruktora vožnje koji će uvježbati ostale kolege vozače, koristeći primjenjive andragoške metode. 
 
Tečaj su otvorili voditelj Službe za cjeloživotno obrazovanje, Ilija Jakić i voditelj tečaja Frano Čović, koji su se prigodno obratili polaznicima te ih podržali u naporima za stjecanje novih znanja i vještina koje su potrebne za provođenje edukacija drugih motociklista.
 
Multiplikatori su najiskusniji policijski službenici motociklisti, koji će nakon zimske pauze, provesti vrlo važnu obuku kondicioniranja s drugim policijskim službenicima motociklistima, te im prenijeti sva stečena znanja i iskustva, kako bi što spremnije i sigurnije mogli obavljati službene zadaće u kontroli prometa na cestama.
 
Nakon završenog tečaja, policijski službenici će dobiti certifikat o stečenim kompetencijama za usavršavanje drugih policijskih službenika motociklista unutar svoje policijske uprave.
 

Pisane vijesti