Nastavak suradnje slovenske i hrvatske Policijske akademije

Policijsku akademiju je posjetilo izaslanstvo slovenske Policijske akademije predvođeno njezinim načelnikom Žibretom

Policijsku akademiju je danas, 22. ožujka, posjetilo izaslanstvo Policijske akademije Republike Slovenije predvođeno njezinim načelnikom Danijelom Žibretom.
 
Naglasak posjeta bio je na suradnji u području temeljnog obrazovanja, posebice u području provođenja kampanje, privlačenja i odabira budućih polaznika programa obrazovanja odraslih za zanimanje policajac, kao i razmjena iskustava vezanih za visokoškolsko obrazovanje policijskih službenika te rješenja koje nudi „pristupnički program“ u Sloveniji. Razgovaralo se o programima obuke i novim metodama obrazovanja s posebnim naglaskom na e-obrazovanje.
 
Tijekom boravka na Policijskoj akademiji slovensko izaslanstvo imalo je priliku detaljnije se upoznati s radom Centara za obuku vodiča i dresuru službenih pasa, razmijeniti iskustva i dogovoriti buduću suradnju.
 
Dosadašnja suradnja dviju obrazovnih institucija može se ocijeniti kao uspješna i ogledala se kroz provođenje zajedničkih  obuka i seminara, sudjelovanje stručnjaka na znanstvenim konferencijama i okruglim stolovima, te razmijeni iskustava vezanih za programe temeljnog policijskog obrazovanja.
 
Slovenska Policijska akademija prepoznata je kao poželjan međunarodni partner za jačanje odnosa i suradnje kako zbog prethodnog iskustva tako i zbog niza kompetencija te slične organizacijske strukture i sličnih interesa.
 
Naposljetku, slovensko izaslanstvo uputilo je poziv za uzvratni posjet Policijskoj akademiji u Ljubljani.

Stranica