Nastavak suradnje Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa i HGSS-a

Naglasak suradnje stavljen je na razmjenu iskustava i znanja u radu sa potražnim psima, a u navedenoj aktivnosti sudjelovali su i instruktori Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa

Proteklog vikenda u Središtu za obuku HGSS–a „Dragan Špehar–Špeco, u Starigradu, održan je četverodnevni radni posjet pripadnika GSS-a Poljske (GOPR Podhale) Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja.

Poseban naglasak u ovom posjetu stavljen je na razmjenu iskustava i znanja u radu sa potražnim psima (timovima), a u navedenoj aktivnosti sudjelovali su i instruktori Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa.

U sklopu radnog posjeta provedeni su treninzi i prezentacije metoda usvajanja i markacije mirisa mrtvih osoba, taktike pretraživanja otvorenog prostora (šuma) i ruševina te važnosti kontrole i poslušnosti pasa. Treninzi su odrađeni na Baškim Oštarijama, u Starigradu – Paklenici i u Divuljama.

Tijekom posjeta HGSS je predstavio svoju strukturu te način rada, sustav školovanja i edukacije, ali i svoju ulogu u  potragama i speleospašavanjima u Hrvatskoj. Uz to, sudionici radnog posjeta posjetili su HGSS-ove stanice Gospić i Split.

Pisane vijesti