Nastavak projekta "Train the Trainers" na Policijskoj akademiji

Cilj obuke je osigurati standarde FRONTEX-a za oblikovanje i isporuku sadržaja obuke

Jučer, 9. listopada na Policijskoj akademiji u Zagrebu započela je obuka trenera (edukatora) u sklopu II. od ukupno III Modula FRONTEX-ovog projekta „Train the Trainers“.  
Obuka, koju je službeno otvorila Iva Balgač, pomoćnica načelnika Policijske akademije, održava se u suradnji FRONTEX-a (Europska agencija za graničnu i obalnu stražu), čija predstavnica  Amalia Nitu iz Jedinice za obuku (Sektora za izgradnju kapaciteta) vodi obuku, i Policijske akademije, Partnerske FRONTEX akademije, koju predstavlja Mirjana Abramović voditeljica Službe za razvoj policijskog obrazovanja i FRONTEX-ova trenerica kao odgovorna osoba za uspješnu provedbu svih FRONTEX aktivnosti. Na obuci sudjeluju treneri iz devet zemalja članica koji su zaduženi za potpunu implementaciju i provedbu, a među njima i Ante Prgin voditelj Odjela pomorske policije, Službe pomorske i aerodromske policije, Uprave za granicu.  
Cilj obuke je osigurati standarde FRONTEX-a za oblikovanje i isporuku sadržaja obuke kako bi sudionici svih FRONTEX-ovih obuka mogli procijeniti ishode učenja i postići kompetencije za posao. Kolegij djeluje kao mehanizam za osiguranje kvalitete za FRONTEX obuku i trajnu mogućnost profesionalnog razvoja za buduće FRONTEX-ove trenere.
Policijska akademija postala je Partnerska FRONTEX akademija 6. veljače 2017., a partnerski ugovor o suradnji očituje se kroz razmjenu dobre policijske prakse zemalja članica, provođenje tečajeva, pripremnih obuka policijskih službenika za sudjelovanje u međunarodnim operativnim akcijama FRONTEX-a, s ciljem zaštite vanjske granice EU (educirati hrvatske policajce i policijske službenike država članica te ojačati zajedničke kapacitete za sudjelovanje u međunarodnim operativnim akcijama u cilju suzbijanja nezakonitih migracija, posebice u provedbi zajedničkih operativnih akcija).
 

Stranica