Nastavak prikupljanja igračaka za Kliniku za pedijatriju KBC-a Zagreb

Polaznici i polaznice Policijske škole ispunili su obećanje dano malim pacijentima Klinike za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Zagreb

Igračke su u ime Policijske akademije i Policijske škole “Josip Jović” Klinici za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Zagreb predale polaznice Iva Čop i Monika Šnjarić i ponovo ostavile kutije pune veselja i radosti koje će pomoći malim pacijentima na putu ka ozdravljenju.
 
Akcija prikupljanja igračaka za Kliniku za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Zagreb pokrenuta je na Policijskoj akademiji tijekom uskršnjih praznika ove godine na inicijativu polaznice 17. generacije srednjoškolskog obrazovanja za zanimanje policajac/policajka.

Samo je tjedan dana preostalo do završetka jedanaestomjesečnog razdoblja u kojem su se polaznici ove generacije posvetili obavljanju svojih zadaća kako bi uspješno završili školovanje i postali policajci i policajke. U posljednjoj fazi dva su mjeseca proveli na stručnoj praksi u policijskim postajama na području svoga mjesta stanovanja. Ni ta razdvojenost nije ih spriječila da kao jedna čvrsta zajednica ispune obećanje dano pri prvom susretu s malim pacijentima Klinike za pedijatriju KBC-a Zagreb da će nastaviti za njih prikupljati igračke i da će biti njihovi prijatelji i potpora kako bi lakše izdržali boravak u bolnici.

Tako su u Policijskoj školi “Josip Jović” ponovno slagali paketi s igračkama, porukama za hrabrost i željama za brzo ozdravljenje. Uz pomoć i doprinos djelatnika Policijske akademije i Policijske škole, pa i njihove djece koja su nesebično darovala svoje igračke, skupilo se nekoliko kutija plišanaca, crtanih filmova, bojanki i drugih igračaka.

Iz trenutaka druženja s djecom polaznice će zauvijek pamtiti osmjehe na njihovim licima i ono što su naučile u ovoj akciji: pružiti ruku prijateljstva, poruku povjerenja i osjećaja sigurnosti najveća je vrijednost poziva za koji su se školovale.

Stranica