NAJAVA: Završna svečanost dodjele nagrada autorima radova ŽŽBN

Slika topvijesti/godina2010/PROSINAC/akademija.jpg

U utorak, 21. prosinca s početkom u 11 sati, na Policijskoj će se akademiji održati završna svečanost dodjele nagrada autorima likovnih radova preventivne akcije „Živim život bez nasilja“ te Božićni koncert.

U utorak, 21. prosinca s početkom u 11 sati, na Policijskoj akademiji održat će se završna svečanost dodjele nagrada autorima likovnih radova preventivne akcije „Živim život bez nasilja“ te Božićni koncert. 

U programu će sudjelovati Tamburaški orkestar i Mješoviti zbor Policijske akademije, Dječji zbor Osnovne škole "Marjan" iz Splita, prvaci opere HNK Ivan pl. Zajc iz Rijeke Olga i Bojan Šober, Perica Bukić, te Gibonni i Oliver Dragojević.

Cijenjenom skupu obratit će se ministar unutarnjih poslova RH Tomislav Karamarko, glavni ravnatelj policije Oliver Grbić te koordinatorica UN-a i stalna predstavnica UNDP-a Louise Vinton.

Tijekom akcije u školama od 8. do 24. studenoga 2010. za djecu su se organizirale kreativne likovne radionice na temu "ŽIVIM ŽIVOT BEZ NASILJA". Najboljih 60 dječjih radova (tri rada po županiji) temeljem prethodno raspisanog natječaja Agencije za odgoj i obrazovanje- Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, bili su prikazani na završnoj izložbi u odabranoj/glavnoj školi županijskog centra 24. studenoga 2010. godine

Također, izložba najboljih dječjih radova iz 20 županija bila je izložena u Muzeju policije od 6. do 10. prosinca 2010., potom u predvorju UN-a od 13. do 20. prosinca i na kraju bit će izloženi na završnoj svečanosti na Policijskoj akademiji 21. prosinca 2010. godine.

Za sve učenike koji su sudjelovali u likovnim radioniciama UN je osigurao prigodne nagrade – 100 memorijskih kartica i 21 MP3 player, dok je za troje učenika, čiji su likovni radovi odabrani kao najbolji od strane formirane komisije stručnjaka, UN je osigurao dodatne nagrade: 3 bicikla.

Prvo mjesto osvojio je skupni rad učenika 6. razreda Osnovne škole "Pećine" iz Rijeke. Dino Čevizović, učenik 5. razreda Osnovne škole "Mate Lovraka" iz Nove Gradiške, ostvojio je  drugo mjesto. Mirela Govorčin, učenica 7. razreda Osnovne škole "Šime Budinića" iz Zadra svojim je radom osvojila treće mjesto.

UNDP dodatno je odlučio nagraditi rad Doris Šimunov iz Osnovne škole "Šimuna Koţarića Benje" iz Zadra i rad Zorane Juričević iz Osnovne škole "Ante Anđelinoviće" iz Sućurja.



Stranica