Najava: Zatvaranje PHARE 2005 Twinning projekta

U petak, 29. svibnja, u Starogradskoj vijećnici prigodnom će se svečanošću obilježiti zatvaranje PHARE 2005 Twinning projekta „Jačanje upravljanja ljudskim potencijalima, sustava obrazovanja i obuke MUP-a, Policijske akademije".

U petak, 29. svibnja, u prostorijama Gradske skupštine Grada Zagreba (Starogradska vijećnica) Delegacija Europske komisije u Republici Hrvatskoj i Ministarstvo unutarnjih poslova RH prigodnom će svečanošću obilježiti zatvaranje PHARE 2005 Twinning projekta „Jačanje upravljanja ljudskim potencijalima, sustava obrazovanja i obuke MUP-a, Policijske akademije", a kojoj će nazočiti Vincent Degert, šef Delegacije Europske komisije u RH, Ivo Bačić, državni tajnik Ministarstva unutarnjih poslova RH, Vladimir Faber, glavni ravnatelj policije, Ante Delipetar, ravnatelj Uprave za pravne poslove i ljudske potencijale MUP-a RH, Gerard Zerbi, voditelj projekta od strane francuskog partnera, Bertrand Michelin, zamjenik ravnatelja Uprave za obrazovanje i obuku nacionalne policije Francuske te brojni gosti i uzvanici.

Ovaj Twinning projekt, vrijedan 1.280.000 eura, započeo je u studenom 2007. i trajao je do svibnja 2009. godine. Ključni partneri u projektu bili su: Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Uprava za pravne poslove i ljudske potencijale i Policijska akademija Ministarstva unutarnjih poslova Republike Francuske, Uprava za administrativne poslove nacionalne policije Francuske i Sveučilište Auvergne (Clermontl). 

Inače, svrha projekta stvaranje je temelja kojima će se poboljšali kapaciteti Ministarstva unutarnjih poslova RH na području upravljanja ljudskim potencijalima kao i unaprijediti sustav policijskog obrazovanja i obuke, a sve u skladu s reformom državne uprave i procesom pristupanja RH Europskoj uniji. Projekt je također omogućio stvaranje temelja za razvijanje modernog sustava integriranog upravljanja ljudskim potencijalima Ministarstva unutarnjih poslova RH, uvodeći pri tom personalizirani pristup upravljanja, koji vrednuje potencijal svakog pojedinačnog djelatnika te mu daje mogućnost sudjelovanja u razvijanju vlastite karijere. Stjecanje kompetencija tijekom cjelokupne karijere, kao neophodnog uvjeta što će osiguravati i jamčiti profesionalizaciju djelatnika Ministarstva, razvijat će se kroz cijeloživotno obrazovanje, sukladno moderniziranom sustavu policijskog obrazovanja i obuke prema standardima EU. Kako bi se osiguralo postizanje očekivanih rezultata ovoga projekta, predložena je i usvojena „Strategija reforme sustava upravljanja ljudskim potencijalima Ministarstva unutarnjih poslova za razdoblje od 2009. do 2011. godine.



Stranica