Najava: Pratite webinar o širenju lažnih vijesti u krizama i kako ih prepoznati

U srijedu, 8. travnja u 11 sati održat će se predavanje u sklopu 3. Dana medijske pismenosti nadaljinu. Webinar će se moći pratiti putem usluge YouTube live

Policijska akademija će u srijedu, 8. travnja u 11 sati organizirati webinar na temu "Širenje lažnih vijesti u krizama i kako ih prepoznati." Radi se o aktivnosti organizirane u sklopu 3. Dana medijske pismenosti koji se ove godine zbog mjera sprečavanja širenja zaraze novim koronavirusom održavaju na daljinu. 
 
Webinar će se nalaziti na poveznici: https://e-obrazovanje.fkz.hr/mod/page/view.php?id=10375, a održat će se korištenjem usluge YouTube live. Poveznica na YouTube će biti dostupna na gore navedenoj poveznici u 10 sati na dan webinara.
 
Saznajte što su to lažne vijesti, kako ih prepoznati te spriječiti njihovo širenje. Posebno je važno u vrijeme krize informirati se iz relevantnih izvora. Naime, epidemija novog koronavirusa potaknula je na internetu i društvenim mrežama širenje brojnih neprovjerenih informacija, dezinformacija i teorija zavjere te upitnih zdravstvenih savjeta. 
 
Dani medijske pismenosti održavaju se od 2018. godine u organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj. Cilj je osvijestiti javnost o važnosti kritičkog vrednovanja sadržaja u medijima jer se medijska pismenost smatra najvažnijim oblikom pismenosti u 21. stoljeću. U okviru Dana medijske pismenosti organiziraju se razni događaji u cijeloj Hrvatskoj poput predavanja, radionica, no s obzirom na epidemiološku situaciju, Agencija je pozvala da se događaji održe na daljinu, čemu se Policijska akademija odazvala. 
 


Stranica