NAJAVA: Obilježavanje 17. obljetnice akcije „Plitvice“ i pogibije Josipa Jovića

Slika topvijesti/ozujak08/JOVIC.jpg

Pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova RH i Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a u suradnji s Ministarstvom obrane RH, sutra, 29. ožujka, i u ponedjeljak, 31. ožujka, obilježit će se 17. obljetnica akcije „Plitvice“ i 17 godina od pogibije Josipa Jovića, prvog hrvatskog redarstvenika koji je izgubio život na Uskrs 31. ožujka 1991. godine, kao prva žrtva Domovinskog rata.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova RH i Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a u suradnji s Ministarstvom obrane RH,  sutra, 29. ožujka, i u ponedjeljak, 31. ožujka, obilježit će se 17. obljetnica akcije „Plitvice“ i 17 godina od pogibije Josipa Jovića, prvog hrvatskog redarstvenika koji je izgubio život na Uskrs 31. ožujka 1991. godine, kao prva žrtva Domovinskog rata.

U subotu, 29. ožujka, u 10 će sati izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova na čelu s ministrom Berislavom Rončevićem, posjetiti obitelj pokojnog Jovića te u 10,30 sati položiti vijence na groblju u rodnom mjestu Aržanu. U 11 sati održat će se i Sveta misa zadušnica za Josipa Jovića i sve pale branitelje u crkvi u Aržanu, a u 12,15 sati održat će se Svečana akademija u osnovnoj školi u Aržanu.

U ponedjeljak, 31. ožujka, u 10,30 sati na Plitvičkim jezerima započinje obilježavanje 17. obljetnice okupljanjem ispred spomenika pokojnog Josipa Jovića, a zatim će u 11 sati biti upriličeno polaganje vijenaca i paljenje svijeća.

Vijence će položiti: obitelj pokojnog Josipa Jovića, Predsjednik RH Stipe Mesić, Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, u ime Vlade RH predsjednik Vlade Ivo Sanader, potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Jadranka Kosor zajedno sa ministrom unutarnjih poslova Berislavom Rončevićem, ministar obrane RH Branko Vukelić, župan Ličko-senjske županije Milan Jurković i načelnik općine Plitvice Milan Čančar, dožupan Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić, te zajednički vijenac Udruga, u čijem izaslanstvu su: predsjednik Udruge Specijalne policije Domovinskog rata Željko Sačić, predsjednik Udruge Tigar Zdravko Andabak, predsjednik Udruge Prvi hrvatski redarstvenik Zdravko Lončar i predsjednik Udruge Uzdanica Mladen Grgić. Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća, okupljenima će se obratiti polagatelji vijenaca, a zatim riječju i molitvom Vojni ordinarij, mons. Juraj Jezerinac.



Stranica