NAJAVA:Obilježavanje 16. obljetnice pogibije Josipa Jovića, prvog hrvatskog redarstvenika

Pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova RH i Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a u suradnji s Ministarstvom obrane RH....

Pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova RH i Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a u suradnji s Ministarstvom obrane RH, 31. ožujka i 2. travnja 2007. godine obilježit će se 16 godina od pogibije Josipa Jovića, prvog hrvatskog redarstvenika koji je izgubio život na Uskrs 31. ožujka 1991. godine, kao prva žrtva Domovinskog rata.

Sutra, 31. ožujka, u 10,00 sati izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova na čelu s ministrom Ivicom Kirinom, posjetit će obitelj pokojnog Jovića, te položiti vijence na groblju u rodnom mjestu Aržanu. U 11 sati održat će se i sveta misa zadušnica za Josipa Jovića i sve pale branitelje u crkvi u Aržanu, a u 12,15 sati održat će se Svečana akademija u osnovnoj školi u Aržanu, tijekom koje će od strane MUP-a RH za dugogodišnje sudjelovanje u obilježavanju, školi biti uručena zahvalnica i pokloni. Obilježavanju obljetnice u Aržanu nazočit će i predstavnici županijske vlasti.

U ponedjeljak, 2. travnja, u 10,30 sati na Plitvičkim jezerima započinje obilježavanje 16. obljetnice okupljanjem ispred spomenika pokojnog Josipa Jovića, a zatim će u 11,00 sati biti upriličeno polaganje vijenaca i paljenje svijeća.

Vijence će položiti: obitelj pokojnog Josipa Jovića, izaslanik Predsjednika RH general zbora Josip Lucić, izaslanik Predsjednika Hrvatskog sabora Emil Tomljanović, u ime Vlade RH, potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Jadranka Kosor, zajedno sa ministrom unutarnjih poslova Ivicom Kirinom, državnim tajnikom Ministarstva obrane RH Matom Rabotegom i državnim tajnikom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislavom Ivićem, župan Ličko-senjske županije Milan Jurković i načelnik općine Plitvice Milan Čančar, dožupan Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić, te zajednički vijenac Udruga, u čijem izaslanstvu su: predsjednik Udruge Specijalne policije domovinskog rata Željko Sačić, predsjednik Udruge Tigar Zdravko Andabak, predsjednik Udruge Prvi hrvatski redarstvenik Zdravko Lončar i predsjednik Udruge Uzdanica Mladen Grgić.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća, okupljenima će se obratiti polagatelji vijenaca, a zatim riječju i molitvom Vojni ordinarij, mons. Juraj Jezerinac.



Stranica