NAJAVA: MUP i Zaklada Ana Rukavina u zajedničkoj humanitarnoj akciji

Naime, MUP i Zaklada Ana Rukavina dogovorili su suradnju koja uključuje organiziranje akcija dobrovoljnog davanja krvi djelatnika MUP-a RH, a koje imaju za cilj pomoć oboljelima od leukemije i limfoma.

Djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova sudjeluju u još jednoj hvale vrijednoj humanitarnoj akciji, akciji za spas ljudskih života. Naime, MUP i Zaklada Ana Rukavina dogovorili su suradnju koja uključuje organiziranje akcija dobrovoljnog davanja krvi djelatnika MUP-a RH, a koje imaju za cilj pomoć oboljelima od leukemije i limfoma.

Prva takva akcija provest će se među pripadnicima Specijalne policije (ATJ Lučko i SJP Zagreb) i Interventne policije u petak, 25. svibnja 2007. godine u prostorijama SJP Zagreb na Policijskoj akademiji, s početkom u 9 sati, dok je u 10 sati predviđeno održavanje konferencije za novinare.

Nakon ove akcije uslijedit će organiziranje akcija po svim policijskim upravama i postajama na teritoriju Republike Hrvatske, a planira se i organiziranje velike zajedničke akcije na Dan policije 29. rujna na Jarunu.

Dobrovoljnim davanjem krvi ulazi se u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži. Registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži ima za cilj omogućiti pronalazak dobrovoljnih darivatelja izvan kruga obitelji oboljelima od leukemije i limfoma. Širenjem registra povećava se mogućnost izliječenja bolesnika s leukemijom. Svi registri koštane srži skupljeni su u Europsku, odnosno Svjetsku banku koštane srži. To znači da, ako ste upisani u registar, možete spasiti život ne samo nekome u vašem gradu ili zemlji, već bilo gdje na svijetu.

Jer jednom kad ste ušli u registar, postali ste potencijalni donor koštane srži, a time i potencijalni spasitelj tuđeg života.


Stranica