MUP nabavio 11 novih motocikala

Slika topvijesti/godina2010/ozujak/motocikli/motocikli01.jpg
 
Foto: MUP

Ministarstvo unutarnjih poslova nabavilo je 11 službenih motocikala marke kawasaki 1400 GTR, od čega je devet sa službenim oznakama policije te dva motocikla bez oznaka policije, kao i zaštitnu opremu za vozače-motocikliste.

Motocikli su izvrsnih tehničkih karakteristika i osobina te su namijenjeni za ciljane preventivno-represivne mjere na brzim cestama i autocestama. Prvenstveno su namijenjeni za hvatanje i sankcioniranje vozača koji su s motociklima najvećih snaga i brzina činili najteže prometne prekršaje. Novi motocikli će se koristiti i za hvatanje počinitelja raznih kaznenih djela na cestama i autocestama. 

Najveći dio motocikala bit će raspoređen u Mobilnoj jedinici prometne policije, a dio će biti raspoređen u Policijskim upravama.

Motocikli su nabavljeni sredstvima iz Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama. Potreba za motociklima javila se zbog nemogućnosti poduzimanja preventivno-represivnih mjera policije spram one skupine motociklista koji su koristeći motocikle najvećih snaga i brzina izravno ugrožavali sebe i druge sudionike u prometu čineći najteže prometne prekršaje.

Vozači novih motocikala bit će policijski službenici s najviše vozačkog iskustava na motociklima te na poslovima nadzora cestovnog prometa. Policijski službenici će proći edukaciju koju ću provesti instruktori vožnje iz tvrtke dobavljača motocikala te instruktori za prometnu policiju Policijske akademije.



Stranica