NAJAVA: Dva seminara na Policijskoj akademiji u studenom

U suradnji MUP-a RH i Ministarstva pravosuđa SAD-a, a u sklopu Programa ICITAP-a, tijekom ovog mjeseca na Policijskoj će se akademiji održati dva seminara za policijske službenike...

U suradnji MUP-a RH i Ministarstva pravosuđa SAD-a, a u sklopu Programa ICITAP-a, tijekom ovog mjeseca na Policijskoj će se akademiji održati dva seminara za policijske službenike, i to na temu „Nasilje u obitelji – suvremene strategije kriminalističke obrade takvih slučajeva i kaznenih djela“ i na temu „Suvremene metode kriminalističke obrade i prevencije terorizma“.

Prvi od dva predviđena seminara, odnosno „Nasilje u obitelji – suvremene strategije kriminalističke obrade takvih slučajeva i kaznenih djela“, održat će se od 6. do 10. studenoga.
Ukupno 35 policijskih službenika iz policijskih uprava, Uprave kriminalističke policije te Policijske akademije, a koji se bave problematikom zaštite od nasilja u obitelji, prisustvovat će seminaru, na kojem će kao predavači biti stručnjaci iz SAD-a (obojica iz Programa ICITAP-a) i to: Ernest McIntosh i Terry Burgess.

Drugom seminaru, „Suvremene metode kriminalističke obrade i prevencije terorizma“, koji će se održati od 13. do 17. studenog, prisustvovat će, također, 35 policijskih službenika iz Ravnateljstva MUP-a RH čiji je posao neposredno vezan uz problematiku borbe protiv terorizma i ratnih zločina. Predavači će biti stručnjaci iz SAD-a Dino Ferrari i Mr. Gillespie (obojica iz Programa ICITAP).


Stranica