Nagrađeni najbolji likovni radovi

Slika topvijesti/2013/travanj/likovni.jpg

Foto: PU primorsko-goranska 

U opatijskoj OŠ „Rikard Katalinić Jeretov“ 18. su travnja proglašene i svečano uručene nagrade učenicima za najuspješnije radove, koji su prispjeli na natječaj „Likovni rad na temu prevencije ovisnosti“. Natječaj je povodom Mjeseca borbe protiv prevencije ovisnosti, objavljen u prosincu prošle godine, a na njega su se odazvali učenici 5. i 6. razreda OŠ. „Dr. Andrija Mohorovičić“ iz Matulja,OŠ „Drago Gervais“ iz Jurdana, OŠ „Rikard Katalinić Jeretov“ iz Opatije, kao i Društvo naša djeca Opatija.

Na natječaj kojeg je organizirao Grad Opatija, pristigla su ukupno 63 rada, a nagrađena su 3 najbolja rada u kategoriji 5. i 3 najbolja rada u kategoriji 6. razreda. U stručnom povjerenstvu bile su mlade umjetnice koje su diplomirale na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci Andrea Knežević i Ivona Pierbon, kontakt policajka Marina Sverić, policijska službenica Policijske postaje Opatije, kao i Marta Berčić, viša stručna suradnica za odgoj i obrazovanje Grada Opatije.

Događanju su prisustvovali učenici, mentori i roditelji, kao i ravnatelj škole prof. Fredi Glavan. Ravnatelj je izjavio kako je ponosan što zidove škole krase najbolji likovni radovi učenika više škola. Nagrade su uručili gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić i načelnik Policijske postaje Opatija Damir Brnas, koji su pohvalili učenike i mentore zbog iskazanog velikog interesa za sudjelovanje u natječaju. Gradonačelnik Dujmić je poručio djeci da se klone bilo kakvih ovisnosti, odnosno da se u slobodno vrijeme okrenu sportu. Grad Opatija u suradnji s policijom provodi niz aktivnosti na tom planu, kao zdrav grad i grad prijatelj djece. Načelnik Brnas je naglasilo kako je natječaj pokazao da su djeca upoznata s raznim vrstama ovisnosti. Zaželio je da djeca autori radova komuniciraju sa svojim vršnjacima, kako bi se što veći broj mladih upoznao sa štetnim posljedicama ovisnosti, odnosno kako bi svi živjeli u sretnijem okruženju.



Stranica