Nagrađene ustrojstvene jedinice i zaposlenici Policijske akademije

Načelnica Policijske akademije u ime ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića svečano uručila odlikovanja, priznanja i zahvale za iznimna postignuća policijskim službenicima 

Pred kolegijem Policijske akademije načelnica dr.sc. Davorka Martinjak, u ime potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova dr.sc. Davora Božinovića 11. studenoga 2020. svečano je uručila nagrade šestorici policijskih službenika Policijske akademije te cjelokupnoj Policijskoj školi „Josip Jović“  kao i Centru za obuku vodiča i dresuru službenih pasa.

Načelnica je uvodno pozdravila sve nagrađene napomenuvši kako je raduju ove nagrade jer su pokazatelj zalaganja pojedinaca, ali i timskog duha koji pomaže Policijskoj akademiji u suočavanju s izazovima pandemije Covida-19 i posljedicama potresa:

„Iznimno mi je drago uručiti nagrade našim sportašima Hrvoju Mariću i Igoru Praunspergeru, koji su odlukom tadašnje predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović odlikovani Redom hrvatskog pletera za iznimna postignuća u streljaštvu 2019. godine“, rekla je načelnica, dodavši kako je to odlikovanje odraz golemog uloženog truda i rada.

Centar za službenih pasa nagrađen za iznadprosječni rad

Veliki je trud ove godine uložio i Centar za obuku vodiča i dresuru službenih pasa, za koji je dobio Priznanje potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova dr.sc. Davora Božinovića. Centar je nagrađen za iznadprosječni rad, profesionalnost i zalaganje u školovanju većeg broja policijskih službenika za vodiče službenih pasa te za promptnu nabavu i testiranje, a potom i školovanje većeg broja pasa za potrebe Ministarstva:

„Time su policijski službenici Centra značajno utjecali na stanje sigurnosti i zaštitu ljudi i imovine, a svojom su stručnošću i inventivnošću unaprijedili taktiku i metodologiju policijskog postupanja u radu sa službenim psima, koja se sada u službi koristi kao standard postupanja“, rekao je voditelj Centra Berislav Lankaš primivši Priznanje.

Priznanje Policijskoj školi „Josip Jović“

Osim Centra, Priznanje potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova dr.sc. Davora Božinovića uručeno je i Policijskoj školi „Josip Jović“. Policijska škola uspjela je, unatoč brojnim izazovima, uspješno izvesti naraštaj policajaca i policajki 2019./2020., hrabro se uhvativši ukoštac s pandemijom, posljedicama potresa te online nastavom.

Voditeljica Škole mr.sc. Renata Odeljan tom je prigodom rekla: „Djelatnici Policijske škole svojim su izvanrednim i profesionalnim angažmanom omogućili i tom naraštaju mladih policajaca i policajki da spremno, profesionalno i kvalitetno započnu s obavljanjem policijskih zadaća“, pa dodala kako su pritom marljivo radili i na dodatnom razvoju Škole, uključivši se u projekt Erasmus+ te izradivši po prvi put Standard zanimanja policajac/policajka, koji je Sektorsko vijeće usvojilo jednoglasno i to bez većih primjedbi.

 „Ovo Priznanje još nam više znači kad se uzme u obzir da je Škola sada nagrađena prvi put u 48 godina rada“, naglasila je voditeljica Policijske škole mr.sc. Renata Odeljan.
 
Zahvalnice za postignute rezultate tijekom transfera nastavnih procesa

Davor Kontić, Denis Kušnjačić, Nikola Slamek, Ksenija Vujčić iz Službe za razvoj policijskog obrazovanja i nakladničko-knjižničnu djelatnost primili su potom Zahvalnice potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova dr.sc. Davora Božinovića za postignute rezultate tijekom žurnog transfera nastavnih procesa Policijske škole „Josip Jović“ i Visoke policijske škole na sustav e-obrazovanja uslijed pandemije covida-19 i posljedica potresa koji je Zagreb pogodio u ožujku 2020. „Ova je nagrada poticaj svima nama za daljnji rad te zahvaljujem ovom prigodom rukovodstvu Policijske akademije na potpori“, rekao je u svoje i ime svojih kolega Denis Kušnjačić.

Pisane vijesti