​Načelnik Policijske akademije Dubravko Novak otišao u mirovinu

Slika /02_vijesti/2020/06/novak01.jpg

Nakon 27 godina rada u Ministarstvu unutarnjih poslova i 65 godina života, prošlog je tjedna u mirovinu otišao načelnik Policijske akademije Dubravko Novak.


Na toj je funkciji bio nešto manje od tri godine, a iza njega je bogata policijska karijera koju je započeo 1993. godine. Iako po struci doktor veterinarske medicine, radio je na niz rukovodećih i odgovornih funkcija u MUP-u. Od zamjenika načelnika Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske i Policijske uprave zagrebačke, do načelnika Policijske uprave ličko-senjske. Bio je i načelnik Ureda glavnog ravnatelja policije, tajnik Kabineta ministra i na posljetku načelnik Policijske akademije.

Dubravko Novak bio je prvi načelnik Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa koji je osnovan 2002. godine pod Upravom za granicu, da bi Centar kasnije poslao sastavni dio Policijske akademije. Radio je i u Sektoru specijalne policije.

Novak je bio prvi upravitelj i jedan od osnivača Zaklade policijske solidarnosti osnovane 2006. godine. Svrha Zaklade je promicanje humanitarnog djelovanja i potpore policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova, koja je osnovana zbog pružanja pomoći prilikom svih oblika stradavanja i ugrožavanja socijalnog položaja policijskih službenika.

Dubravko Novak imao je osjećaj za važnost razvoja dobrih odnosa policije i javnosti te približavanja policijske struke građanima. Posljednjih nekoliko godina sudjelovao je na mnogim danima otvorenih vrata Policijske akademije diljem Hrvatske na kojima se popularizirao policijski poziv među mladima s ciljem privlačenja novih kadrova.

Uz to, s poznatom izložbom Muzeja policije „Ljepota lažnog sjaja“, načelnik Novak je obišao niz gradova u Hrvatskoj, također s ciljem povećanja ugleda i imidža policije u društvu te prevencije crnog tržišta umjetnina. 

Dubravko Novak oprostio se prošlog tjedna sa svojim suradnicima, a Policijska akademija mu želi mirne i vesele umirovljeničke dane.

 

Stranica