Na strelištu u Vrbovcu održan 6. Memorijal „Matko Maršić“

Natjecanje se sastojalo od preciznog, brzog i situacijskog gađanja, na papirnate i metalne reaktivne mete

Pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske akademije i Zaklade policijske solidarnosti, a u organizaciji Sekcije streljaštva Policijske akademije, i ove godine na strelištu Vrbovec u nedjelju, 24. ožujka, održano je sada već tradicionalno natjecanje u streljaštvu Memorijal „Matko Maršić“.

Natjecanje se održava već šest godina, a već nekoliko posljednjih godina održava se u spomen i sjećanje na iznenada preminulog policijskog službenika Matka Maršića koji nas je napustio u veljači 2015. godine. On je veći dio svoje 20-godišnje karijere radio je kao instruktor i predavač policijskih stručnih predmeta naoružanja i gađanja, na Policijskoj školi i Visokoj policijskoj školi na Policijskoj akademiji.

Natjecanje se sastojalo od preciznog, brzog i situacijskog gađanja, na papirnate i metalne reaktivne mete, a sudjelovalo je 115 natjecatelja formiranih u 30-tak ekipa. Ove godine posebnost natjecanja bila je u tome što se u jednoj kategoriji nastupalo isključivo s policijskim pištoljima bez ikakvih preinaka, dok su u drugoj strijelci mogli koristiti prerađene i dorađene pištolje.

Kategoriju polaznika činili su isključivo polaznici Policijske škole „Josip Jović“, kojih je ove godine bilo 40 zbog svakodnevnih obaveza sa stručnom praksom, dnevnim aktivnostima i nastavom. Natjecanje osim edukativnog sadržaja te iskazivanja počasti preminulom kolegi, imalo je i humanitarni karakter jer će prihod od kotizacija biti uplaćen na račun Zaklade policijske solidarnosti.

Najboljim natjecateljima nagrade su uručili izaslanica glavnog ravnatelja policije, voditeljica Policijske škole „Josip Jović“ Renata Odeljan, te supruga i kćer pokojnog Matka Maršića.
Voditeljica Policijske škole naglasila je kako je važnost bavljenja sportom policijskih službenika prepoznata od strane Ravnateljstva policije i ministra unutarnjih poslova, te je uz osnivanje Povjerenstva za sport ustrojeno i nekoliko radnih mjesta koje u svom opisu poslova imaju direktnu poveznicu s vrhunskim sportašima u MUP-a te praćenjem i unaprjeđenjem njihovih uvjeta treniranja i rezultata. Također je iskazala zadovoljstvo velikim brojem natjecatelja, kao i činjenicom kako je ovo natjecanje svake godine sve brojnije, posebice u svom međunarodnom segmentu, budući da su ove godine na natjecanju nastupili i policijski službenici i instruktori naoružanja i gađanja iz Policijske škole Slupsk iz Poljske, Körmend Law Enforcement Secondary School iz Mađarske, ekipa Policijske akademije Danilovgrad iz Crne Gore, te nekoliko strijelaca iz Slovenije i Srbije.

Rezultati svih kategorija:

Stranica