Na Sljemenu održana Međunarodna policijska skijaška utrka

Slika /02_vijesti/2018/2019/skijanje.jpg

Na utrci je sudjelovalo 58 policijskih službenika, 17 natjecatelja iz Hrvatske te 41 natjecatelj iz sedam zemalja regije i Agencije Europske unije za osposobljavanje u području zakonodavstva (CEPOL)

Na zagrebačkom Sljemenu danas je održana Međunarodna skijaška utrka u organizaciji Policijske akademije u suradnji sa Skijaškim savezom Grada Zagreba. 
Na utrci je sudjelovalo 58 policijskih službenika, 17 natjecatelja iz Hrvatske te 41 natjecatelj iz sedam zemalja regije: Austrije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Sjeverne Makedonije, Mađarske, Poljske i Slovenije te Agencije Europske unije za osposobljavanje u području zakonodavstva (CEPOL).
U dvije veleslalomske vožnje na sljemenskom Crvenom spustu 43 natjecatelja i 15 natjecateljica pokazalo je svoje skijaške vještine nakon čega su proglašeni pobjednici.
U disciplini veleslaloma za žene prvo mjesto osvojila je Theresa Lorenz iz Austrije, drugo mjesto Julia Agerer iz Austrije te treće mjesto Antonina Mulej iz Slovenije.
U muškom veleslalomu prvo mjesto osvojio je Werner Franz iz Austrije, drugo mjesto Oliwier Martyna iz Poljske dok je treće mjesto osvojio Tomislav Omejec iz Slovenije.
U ekipnom poretku prvo mjesto zauzela je ekipa iz Austrije, drugo mjesto iz Slovenije a treće mjesto ekipa iz Poljske.
Najboljim natjecateljima medalje i priznanja uručili su zamjenik glavnog ravnatelja policije Josip Ćelić i načelnik Policijske akademije Dubravko Novak koji su tom prilikom posebne čestitke uputili skijašima iz Austrije na ponovno osvojenom prvom mjestu pojedinačno i ekipno i ove godine.  
Tradicija održavanja ovog skijaškog natjecanja započela je 2013. godine kada je u travnju održana prva Skijaška utrka Ministarstva unutarnjih poslova na sljemenskom zelenom spustu kada je pedesetak skijašica i skijaša, zaposlenika MUP-a pokazalo svoju spretnost u veleslalomu.  


Stranica