Na Policijskoj akademiji završen tečaj za RTG operatere

Slika /02_vijesti/2022/6 mjesec/1654252777077 .jpg

Četiri tjedna 15 polaznika je stjecalo nova zvanja od stručnjaka iz MUP-a i Instituta za medicinska istraživanja

Tečaj se održavao od 9. svibnja do 3. lipnja za djelatnike Ministarstva obrane Republike Hrvatske, Saborske straže, zaposlenike Hrvatske pošte i djelatnike jedne  zaštitarske tvrtke iz Splita. Polaznici su postigli odlične rezultate na završnom ispitu zahvaljujući svom ozbiljnom pristupu tečaju i uspješno obavljenim zadaćama koje su pred njih postavili iskusni i kompetentni predavači iz Ministarstva unutarnjih poslova i Instituta za medicinska istraživanja.

Tečaj je koncipiran kao jedinstvena cjelina interdisciplinarnih znanja koja su u visoko interkorelativnom odnosu s područnom teorijom i praksom te će tako polaznici ovog naraštaja zasigurno vrlo dobro reagirati na sve sigurnosne zahtjeve iz područja djelatnosti RTG operatera na zaštitnim pregledima u svojim institucijama.

Završnu riječ na tečaju su održali Tomislav Vukoja, voditelj Protueksplozijske službe MUP-a i Ilija Jakić, voditelj Službe za cjeloživotno obrazovanje i obučno smještajne centre Valbandon i Dramalj, a Uvjerenja je podijelio voditelj tečaja Željko Božina, policijski službenik za provođenje programa specijalizacije.

Svojim prisustvom, svečanost su uveličali satnik Ante Gašpar iz Počasno zaštitne bojne MORH-a, satnik Krešimir Burija i narednik Josip Šušković iz Zapovjedništva Vojne policije kao i Drago Goljački iz Protueksplozijske službe Policijske uprave zagrebačke.

Pisane vijesti