Na Policijskoj akademiji završen CEPOL tečaj

Slika topvijesti/2016/rujan/CEPOL zatvaranje/naslovna_267x200.jpg

U studenom ove godine slijedi treća ovogodišnja CEPOL aktivnost koja će bit posvećena financijskim istragama.

Foto: MUP

Na Policijskoj akademiji je od 12. -16. rujna 2016.  održana druga po redu CEPOL aktivnost pod nazivom „Firearms-Western Balkans“. Cilj aktivnosti je unaprjeđenje policijske i pravosudne suradnje u prevenciji nedozvoljene trgovine vatrenim oružjem.

Na ovom CEPOL tečaju sudjelovali su policijski službenici operativne i strateške razine koji se bave i istražuju nezakonita trgovanja oružjem.

Dvadeset i devet policijskih službenika iz država članica EU, Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije i Srbije radili su na simulacijama konkretnih slučajeva iz prakse te predstavili aktualnu situaciju u svojim državama i tako razmijenili iskustva.

Svim polaznicima tečaja, 16. rujna, dodijeljena su uvjerenja o sudjelovanju u drugoj ovogodišnjoj CEPOL aktivnosti „Firearms-Western Balkans“. Na svečanosti zatvaranja tečaja, zahvalu na sudjelovanju i čestitke svim polaznicima i ekspertima uputili su voditelj tečaja João Miguel de Almeida Madaleno, voditelj Službe organiziranog kriminaliteta Dean Savić i pomoćnica načelnika Policijske akademije za međunarodnu i međuinstitucionalnu suradnju i voditeljica CEPOL tima Hrvatska Danijela Petković. Uz završne riječi poslana je i zajednička poruka sudionicima sa željom u postizanje uspješnije nacionalne i međunarodne sigurnosti te razmjenu dobre prakse i iskustava te nade u nastavak suradnje.

U studenom ove godine slijedi treća ovogodišnja CEPOL aktivnost koja će bit posvećena financijskim istragama.



Stranica