Na Policijskoj akademiji uspješno provedena humanitarna akcija Zaklade „Ana Rukavina“

Slika topvijesti/2012/svibanj/arukavina1.jpg

Danas, 8. svibnja u prostorijama Policijske škole „Josip Jović“ održana je akcija prikupljanja uzoraka krvi za upis u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica

 Foto: MUP

Danas, 8. svibnja u prostorijama Policijske škole „Josip Jović“  na Policijskoj akademiji u vremenu od 11.00 -14.00 sati u suradnji Zaklade „Ana Rukavina“ i Policijske akademije održana je akcija dobrovoljnog darivanja uzoraka krvi za HLA tipizaciju u svrhu određivanja tkivnih antigena krvotvornih matičnih stanica  i ulazak u Registar  dobrovoljnih darivatelja koštane srži,  kako bi se pomoglo oboljelima od leukemije i limfoma. Ovom humanom činu odazvalo se 114 učenica i učenika 3. razreda Policijske škole „Josip Jović“.

Tom prilikom upraviteljica Zaklade, gospođa Marija Rukavina podsjetila je da je uspješna suradnja s MUP-om pokrenuta još u svibnju 2007. godine, naglasivši da je MUP  prva institucija u državi s kojom je ostvaren  ovakav oblik suradnje i koja je podržala rad Zaklade, ali i da je ovo prvi slučaj u svijetu u kojem se policija uključila u ovakve hvalevrijedne akcije. Istaknula je kako je do  sada više od 4 000 djelatnika MUP-a darivalo krv za upis u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.



Stranica