Na Policijskoj akademiji "Prvi hrvatski redarstvenik" otvorena dva nova tečaja

Služba za cjeloživotno obrazovanje organizirala je tečaj za kriminalističke tehničare i tečaj prometne policije - osposobljavanje policijskih službenika za obavljanje očevida prometnih nesreća

Na Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“, dana 25. rujna 2023. godine započeo je s radom 35. naraštaj tečaja za kriminalističke tehničare.   

Tečaj za kriminalističke tehničare pohađati će 17 policijskih službenika Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i dva djelatnika Ministarstva obrane Republike Hrvatske.
 
Cilj 12-tjednog programa je osposobljavanje polaznika za samostalno obavljanje kriminalističko-tehničkih radnji tijekom obavljanja očevida kod kaznenih djela i drugih događaja od interesa za rad policije. Budući kriminalistički tehničari na predavanjima i vježbama učiti će poslove otkrivanja kaznenih djela i njihovih počinitelja te pronalaženje, fiksiranje, izuzimanje i korištenje materijalnih tragova u dokazne svrhe.
 
Nastavni plan i program izvoditi će stručnjaci iz Ravnateljstva policije, policijskih uprava, Centra za forenzična istraživanja, ispitivanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ te Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Na drugom tečaju koji se odnosi na tečaj prometne policije - osposobljavanje policijskih službenika za obavljanje očevida prometnih nesreća sudjelovala su 23 policijska službenika iz Ministarstva unutarnjih poslova i dva službenika vojne policije.

Sukladno Planu policijskog obrazovanja Ministarstva unutarnjih poslova za 2023. godinu, tečaj se održava do 20. listopada 2023. godine.

Nakon pohađanja nastave i sudjelovanja u svim aktivnostima predviđenim u programu tečaja, te uspješnog polaganja završnog ispita pred Povjerenstvom, polaznici će steći odgovarajuće kompetencije koje su nužne za obavljanje očevida prometnih nesreća.

Otvorenju su prisustvovali voditelj Službe prometne policije, Uprave za javni red i sigurnost Josip Mataija, voditelj Službe za cjeloživotno obrazovanje Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ Ilija Jakić i voditelj tečaja Zoran Zebec, koji su se prigodno obratili polaznicima te ih podržali u naporima za stjecanje znanja i vještina koje su potrebne za obavljanje očevida prometnih nesreća.

Pisane vijesti