​Na Policijskoj akademiji prikupljeno 59 doza krvi

Akcija darivanja krvi održana je na 353. godišnjicu prve dokumentirane transfuzije krvi u ljudsko tijelo. Izveo ju je francuski liječnik 15. lipnja 1667. kada je prelio krv ovce u krvožilni sustav dječaka i time mu spasio život

Na Policijskoj akademiji danas, 15. lipnja, održana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Pozivu Zavoda za transfuzijsku medicinu i Gradskog društva Crvenoga križa zbog povećane potrebe za krvi, a manjeg broja održavanja organiziranih akcija, odazvali su se polaznici Policijske škole „Josip Jović“, zaposlenici Policijske akademije, studenti i polaznici drugih oblika obrazovanja i stručnog usavršavanja na Akademiji.

Sa željom da darivanjem krvi pomognu drugima akciji je pristupilo 90 darivatelja. Razgovor i obvezna testiranja obavio je liječnički tim Zavoda za transfuzijsku medicinu te je naposljetku prikupljeno 59 doza krvi.
Tradicija darivanja krvi u Policijskoj akademiji  nastavlja se iz godine u godinu, a sa svakom akcijom u obitelj plemenitih darivatelja krvi upisuju se mnogi novi članovi.

Zanimljivo je da je današnja akcija darivanja krvi održana na 353. godišnjicu prve dokumentirane transfuzije krvi u ljudsko tijelo. Izveo ju je francuski liječnik Jean-Baptiste Denys davnog 15. lipnja  1667. godine kada je prelio krv ovce u krvožilni sustav 15-godišnjeg dječaka i time mu spasio život.

Hvala svima za dobrotu i nesebičnost!

Stranica