Na Policijskoj akademiji otvoreno vanjsko vježbalište

Teretana na otvorenom opremljena je kroz suradnju Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ i Frontexa

Na Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“ 24. ožujka 2023. svečano je otvoreno vanjsko vježbalište s dvije multifunkcionalne sprave za takozvani street workout te dodatnim rekvizitima poput utega, girja, konopa i medicinki. Novo vježbalište jedan je od rezultata nastojanja Policijske akademije na promociji sportskog i zdravog načina života među svojim djelatnicima i polaznicima.

„Policijski službenik treba biti u dobroj kondiciji, a mi na Akademiji svim se silama trudimo osigurati uvjete za to“, istaknula je tijekom otvorenja zamjenica načelnika Policijske akademije Mirjana Abramović. Napomenula je kako je, uz ovakva ulaganja u sportsku infrastrukturu, iz tog razloga osnovana i nova Služba za policijski trening, čiji je rad usmjeren jačanju tjelesne sposobnosti policijskih službenika i tijekom školovanja i kasnije, tijekom rada u policijskim postajama.

Projekt vanjskog vježbališta na Policijskoj akademiji vrijedan je 100.000 eura, a realiziran je kroz suradnju s Frontexom, s kojim Policijska akademija uspješno provodi međunarodne obuke od 2017. godine, kad je postala partnerska akademija te europske agencije. Većina sportskih infrastrukturnih projekata na Policijskoj akademiji ostvarena je uz financijsku potporu Frontexa, a ta je europska agencija zaslužna i za opremanje teretane Smještajno-obučnog centra granične policije Spačva. Zamjenica Abramović stoga je tijekom otvorenja vježbališta posebno zahvalila Frontexu na potpori, pozdravivši njihova predstavnika Nikolaosa Bourasa, voditelja obuke Firearms Detection, koja se upravo provodi na Policijskoj akademiji.

Vježbalište je postavila i opremila tvrtka Star Fitness, članica Orlando Fitness Grupe koja u Hrvatskoj servisira, distribuira, zastupa i prodaje opremu i proizvode vrhunskih svjetskih proizvođača iz područja fitnessa. Demonstratori iz Orlando Fita i Hrvatskog street workout saveza na otvorenju su okupljenima pokazali mogućnosti vježbanja na spravama vanjske teretane te su s polaznicima Policijske škole „Josip Jović“ odradili kružni trening snage.

Polaznici, inače uspješni sportaši koji su svoju tjelesnu spremnost dokazali odličnim rezultatima na međunarodnom sportskom natjecanju „Izazov tjelesne spremnosti – Viribus unitis“ u organizaciji MORH-a, ovime su dobili još bolje uvjete za redovite treninge. „Mi moramo biti konstantno spremni – spretni, okretni i elastični – a uz ovu vanjsku teretanu imat ćemo priliku vježbati kad god poželimo“, rekli su polaznici Antonije i Denis. Njihove kolegice Petra i Dora složile su se i dodale: „Vježbalište izgleda odlično, a uz sve ove sprave i rekvizite imat ćemo više mogućnosti za razvoj svojih sportskih sposobnosti.“

Stranica