Na Policijskoj akademiji organizirana je akcija prikupljanja igračaka za djecu koja se liječe u Kliničkom bolničkom centru Zagreb

Polaznici Policijske škole poručili su malim pacijentima da su "stričeki i tete policajci" njihovi veliki prijatelji koji će im uvijek pružiti pomoć i potporu, olakšati njihove brige i s njima podijeliti radost

Na inicijativu polaznika policijske škole ,,Josip Jović” tijekom uskršnjih blagdana u Policijskoj akademiji organizirana je akcija prikupljanja igračaka za male pacijente Klinike za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Zagreb. Tijekom nekoliko dana druženja sa svojom obiteljima polaznica 17. generacije programa prekvalifikacije za zanimanje policajac Iva Čop saznala je za ovu humanitarnu akciju koju je pokrenula magistra sestrinstva gospođa Bernardica Pavlić – Pračić.

Uz potporu voditelja i nastavnika polaznica je u kratkome vremenu motivirala svoje kolegice i kolege da se uključe u akciju.
 
Prilikom povratka s uskršnjih praznika društvena prostorija polaznika dobila je nove stanovnike –  brojne plišane igračke, slikovnice, dječje knjige, didaktičke igračke.

Svaka igračka u ruke malih pacijenata ponijela je i poruku ohrabrenja i dobrih želja za ozdravljenje.  

Želja polaznica i polaznika bila je da neka njihova draga igračka iz djetinjstva, možda pomalo i zaboravljena, razveseli i utješi neko drugo dijete tužno zbog bolesti i koje čezne za domom i obitelji.

Uz to poručili su malim pacijentima da su "stričeki i tete policajci" njihovi veliki prijatelji koji će im uvijek pružiti pomoć i potporu, olakšati njihove brige i s njima podijeliti radost.

Iz trenutaka druženja s djecom Klinike za pedijatriju polaznici će zauvijek pamtiti osmjehe na njihovim licima i ono što su naučili u ovoj akciji: pružiti ruku prijateljstva, poruku povjerenja i osjećaja sigurnosti najveća je vrijednost poziva za koji se školuju.

Pisane vijesti