Na Policijskoj akademiji održava se Frontexova radionica za vodiče službenih pasa za detekciju droga

Sudjeluju vodiči sa službenim psima iz država članica EU-a: Finske, Češke, Estonije, Litve, Poljske, Španjolske i Hrvatske

U Centru za obuku vodiča i dresuru službenih pasa u Zagrebu od 10. do 14. lipnja održava se Frontexova radionica za vodiče službenih pasa za detekciju droga.  
 
Instruktori iz zemalja članica Europske unije zajedno s 10 polaznika i 13 službenih pasa sudjelovat će u razmjeni teorijskih i praktičnih znanja i dobre policijske prakse vezane za uporabu službenih pasa za detekciju droga. Cilj je unapređenje znanja i vještina te poboljšanje svakodnevnog rada sa službenim psima na detekciji droga, kao i ujednačavanje postupanja svih vodiča zemalja Europske unije.
 
Na otvaranju radionice srdačnu dobrodošlicu instruktorima i polaznicima uime načelnika Policijske akademije Dubravka Novaka zaželjela je Mirjana Abramović, pomoćnica načelnika za međunarodnu i međuinstitucionalnu suradnju i koordinatorica Frontexovih aktivnosti za Policijsku akademiju.
 
Nazočnima su se prigodnim riječima obratili i Berislav Lankaš, voditelj Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa te Giedrius Baksa, voditelj projekta Frontexovih radionica, istakavši kako Frontex nastavlja ulaganja u jačanje kapaciteta i edukacije policijskih službenika granične policije.
 
Predmetna radionica samo je jedna u nizu aktivnosti koje se održavaju u suradnji Frontexa i Policijske akademije, koja je prepoznata kao dobar i pouzdan partner te je trenutačno vodeća Frontexova partnerska akademija po broju uspješno provedenih i organiziranih obuka, tečajeva, radionica i seminara.
 
Na ovoj radionici kao ekspert iz domene zlouporaba droga predavanje će održati voditelj Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa Berislav Lankaš, koji u suradnji s Frontexovim instruktorima sudjeluje u organiziranju i provođenju vježbi za polaznike i službene pse, kako na prostoru Policijske akademije, tako i širem području grada Zagreba.     


Stranica