Na Malom Lošinju održan seminar o pronalazak dijelova mrtvog tijela u moru

Simulacije su osmislili i nadzirali predavači viši kriminalistički tehničari PU zagrebačke, PU požeško-slavonske i PU sisačko-moslavačke te kriminalistički tehničari Odjela kriminalističke Vojne policije

U Vojarni „Kovčanje“ na Malom Lošinju od 13. do 17. lipnja održan je Seminar „Rad na mjestu događaja“ u cilju stručnog usavršavanja kriminalističkih tehničara i policijskih službenika za očevide iz policijskih uprava te pripadnika Odjela kriminalističke Vojne policije MORH-a.
 
Seminar je  organiziran u suradnji Policijske akademije, Odjela kriminalističke Vojne policije Ministarstva obrane RH te Službe kriminalističke tehnike Uprave kriminalističke policije.
 
Tema seminara bila je „Pronalazak dijelova mrtvog tijela u moru“, a praktične vježbe provodile su se na četiri lokacije: mjesto ubojstva vatrenim oružjem, mjesto odvlačenje komadanja i pakiranja mrtvog tijela, privatni prostor počinitelja te „policijska postaja“ - obrada počinitelja i izrada portreta osumnjičene osobe.
 
Simulacije su osmislili i nadzirali predavači – viši kriminalistički tehničari PU zagrebačke, PU požeško-slavonske i PU sisačko-moslavačke te kriminalistički tehničari Odjela kriminalističke Vojne policije.
 
Postupanja prilikom izazivanja te izuzimanja bioloških tragova prezentirale su i nadzirale stručnjakinje Službe bioloških i kontaktnih vještačenja Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“.
 
Na simulacijama očevida sudjelovali su i ronioci Satnije antiterorističke Vojne policije, podijeljeni u dva tima: tim za postavljanje vježbe i tim koji je pretraživao morsko dno te proveo podvodni dio očevida.
 
Naglasak je stavljen na specijalističko i stručno usavršavanja kriminalističkih tehničara i policijskih službenika za očevide, kao i važnost međuresorne suradnje u kojoj je ključna sinergija postupanja i razmjena ideja i iskustava.

Stranica