MUP SR Njemačke donirao hrvatskoj policiji opremu i vozila

Slika topvijesti/veljaca/SR_Njemacka.JPG

Temeljem višegodišnje izuzetno uspješne suradnje njemačke i hrvatske policije, MUP Savezne Republike Njemačke MUP-u RH donirao je tri vozila marke Mitsubishi Pajero i informatičku opremu ukupne vrijednosti oko...

Temeljem višegodišnje izuzetno uspješne suradnje njemačke i hrvatske policije, MUP Savezne Republike Njemačke MUP-u RH donirao je tri vozila marke Mitsubishi Pajero i informatičku opremu ukupne vrijednosti oko 40.000 eura, odnosno 300.000 kuna. Većina opreme namijenjena je za korištenje Informacijskim centrima za prevenciju u RH, dok dio opreme i vozila koristit će Jedinicama interventne policije.

Na današnjem potpisivanju Protokola o primopredaji donacije SMUP-a SR Njemačke MUP-u RH, u Ravnateljstvu policije, državni tajnik MUP-a Ivica Buconjić, u pozdravnom je govoru istaknuo zadovoljstvo zbog nastavka aktivnosti MUP-a RH i SR MUP-a SR Njemačke kroz koje je MUP-u RH pružena neprocjenjiva pomoć.

Državni je tajnik istaknuo i to kako je prije tri tjedna odjel OESS-a za monitoring završio svoj rad, što znači da je MUP RH postigao ono što se traži prema europskim standardima, te dodao kako velika zasluga u postizanju tih standarada pripada i SRMUP-u SR Njemačke. „Unazad nekoliko godina pružena nam je velika pomoć kroz donacije i materijalna sredstva, ali isto tako i u znanju osobito kroz reforme interventne policije ali i u drugim područjima, jer inače ne bismo stigli u tako kratkom roku i na tako kvalitetan način postići željene ciljeve“- naglasio je Buconjić. Državni tajnik također je dodao kako njemačke kolege mogu biti sigurni da će donacija biti iskorištena na najsvrsishodniji način.

Stalni zamjenik veleposlanika SR Njemačke u RH dr. Lauridz Hölscher istaknuo je važnost suradnje jer je suvremeno obučena i opremljena policija garancija sigurnosti i mirnog suživota u državi, te dodao kako je sasvim siguran da će biti prilike za pomaganje Hrvatskoj pri ulasku u EU, kao i za razgovore o prošloj i budućoj međusobnoj suradnji.

Inspektor interventnih policija Saveznih pokrajina SR Njemačke Jürgen Schubert, istaknuo je kako je današnji događaj rezultat plodonosne suradnje još od 2000-te kroz razne kolegijalne kontakte, od kada se nalazimo u procesu koji stalno ide naprijed. Schubert je istaknuo početak suradnje na temama Policijske Akademije, odnosno obuke policijskih službenika i interventne policije kroz posebne pregovaračke timove, naglasivši kako ga ne iznenađuje što je hrvatska policija uspješno završila proces monitoringa te samim time vrlo pozitivno ocijenjena, i najavio kako će se suradnja nastaviti u istom opsegu.

Današnja donacija informatičke opreme vrijedna je više od 40.000 € ili oko 300.000 kuna. Ukupna vrijednost njemačke donacije je oko 190.000,00 eura.
 


Stranica