MUP školuje nove policajce

Budući da je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske donijelo odluku o upisu 600 kandidata za zanimanje policajac u 2006. godini, raspisan je natječaj za upis prvih 300 polaznika. Naime, riječ je o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac u 2005./`06. godini, u trajanju od 15 mjeseci. Na natječaj se mogu prijaviti državljani i državljanke RH, koji, između ostalog, imaju završenu srednju školu u četverogodišnjem trajanju, te koji nisu mlađi od 18, odnosno stariji od 24 i po godine. Klasifikacijski će se postupak provesti na Policijskoj akademiji, a primljeni će se kandidati na temelju postignutih rezultata pri školovanju, razvrstati po policijskim upravama, ovisno o potrebama uprava za muškim i ženskim kandidatima, kao i nacionalnim manjinama. Više informacija o natječaju nalazi se na web stranici Policijske akademije (http://pa.mup.gov.hr/). Natječaj za još 300 kandidata MUP će raspisati u drugoj polovici sljedeće godine.

Budući da je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske donijelo odluku o upisu 600 kandidata za zanimanje policajac u 2006. godini, raspisan je natječaj za upis prvih 300 polaznika.

Naime, riječ je o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac u 2005./`06. godini, u trajanju od 15 mjeseci. Na natječaj se mogu prijaviti državljani i državljanke RH, koji, između ostalog, imaju završenu srednju školu u četverogodišnjem trajanju, te koji nisu mlađi od 18, odnosno stariji od 24 i po godine.

Klasifikacijski će se postupak provesti na Policijskoj akademiji, a primljeni će se kandidati na temelju postignutih rezultata pri školovanju, razvrstati po policijskim upravama, ovisno o potrebama uprava za muškim i ženskim kandidatima, kao i nacionalnim manjinama.

Više informacija o natječaju nalazi se na web stranici Policijske akademije (http://pa.mup.gov.hr/).

Natječaj za još 300 kandidata MUP će raspisati u drugoj polovici sljedeće godine.

Stranica