MUP nagradio najbolje crteže u sklopu akcije 'DJECA I POLICIJA'

Slika topvijesti4.jpg

Među mnogobrojnim radovima stručno Povjerenstvo MUP-a izabralo je 4 najbolja rada koja su nagrađena jednodnevnim posjetom Policijskoj akademiji.

Tijekom održavanja Božićnog sajma na Zagrebačkom velesajmu u prosincu 2005. Ministarstvo unutarnjih poslova organiziralo je, u sklopu svog izložbenog prostora, kreativnu radionicu na temu "DJECA I POLICIJA" u kojoj su najmlađi posjetitelji sajma imali priliku kreativno se izraziti crtežima i literarnim radovima na temu policije. Među mnogobrojnim radovima stručno Povjerenstvo MUP-a izabralo je 4 najbolja rada koja su nagrađena jednodnevnim posjetom Policijskoj akademiji.

Tako su u petak, 7. travnja Policijsku akademiju posjetili učenik 3 c razreda OŠ "Eugen Kumičić" iz Velike Gorice, FILIP CRHA i učenica 4 c razreda OŠ "Đuro Deželić" iz Ivanić Grada KRISTINA RAJSKI, zajedno sa svojim razredima i učiteljicama.

Na Policijskoj akademiji dočekali su ih načelnica Visoke policijske škole i načelnik Policijske škole koji su im poželjeli dobrodošlicu, te im u obilasku približili način rada Policijske akademije. Djeci je prikazan kratki film o načinu obuke i uvježbavanja budućih policijskih službenika, te rada sa različitom opremom, koju su kasnije imali prilike i razgledati. Nakon toga, policijski inspektor im je održao kratko predavanje o poštivanju prometnih pravila i propisa, te ih upoznao s načinom rada prometne policije. Također, imali su prilike pogledati učionice u kojima se školuju budući policajci, te razgledati knjižnicu Policijske akademije.

Posjet je završio fotografiranjem ispred nagrađenih radova koji su izloženi u predvorju Policijske akademije i podjelom prigodnih poklona. Policijsku akademiju u mjesecu travnju posjetit će i nagrađena djeca predškolskog uzrasta.



Stranica