MUP Francuske u posjetu Ravnateljstvu policije

Slika topvijesti/listopad/francuzi.jpg

Prošlog tjedna, od 1. do 5. listopada, u studijskom posjetu Ravnateljstvu policije boravili su službenici Sektora za međunarodnu policijsku suradnju Ministarstva unutarnjih poslova Republike Francuske, i to zamjenica voditelja Nacionalne jedinice Europola, Géraldine Levy i službenik žandarmerije u Uredu za Shengen, René Krcmar.

Prošlog tjedna, od 1. do 5. listopada, u studijskom posjetu Ravnateljstvu policije boravili su službenici Sektora za međunarodnu policijsku suradnju Ministarstva unutarnjih poslova Republike Francuske, i to zamjenica voditelja Nacionalne jedinice Europola, Géraldine Levy i službenik žandarmerije u Uredu za Shengen, René Krcmar.

Tijekom boravka, francuski su kolege upoznati sa radom specijalističkih odjela pri Upravi kriminalističke policije MUP-a RH, a posebice Odjela za međunarodnu policijsku suradnju. Također, posjetili su i Policijsku akademiju, Centar za kriminalistička vještačenja „Ivan Vučetić“, kao i Policijsku upravu primorsko-goransku te 3. policijsku postaju u Rijeci.

Ovaj posjet nastavak je izuzetno kvalitetne suradnje, kojom je dosad realizirano nekoliko konkretnih projekata koordiniranih između Odjela za međunarodnu policijsku suradnju Uprave kriminalističke policije MUP-a RH i francuske policijske časnice za vezu, Chaterine Bonnet. Tako su dva policijska službenika navedenog Odjela MUP-a RH tijekom lipnja ove godine boravili u Sektoru za međunarodnu policijsku suradnju MUP-a Francuske, a uz financijsku potporu francuske Vlade, organizirano je i pohađanje naprednog tečaja francuskog jezika u trajanju od 8 tjedana za jednog policijskog službenika Odsjeka Interpola.


Stranica