Moto karavana Prevlaka - Vukovar

Slika topvijesti/2016/studeni/1motoutrka.jpg

U povodu obilježavanja 25. godišnjice sjećanja na žrtvu Vukovara, Moto klub „KORČULA“ u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i motoklubovima iz cijele Hrvatske, organizirao je tradicionalnu vožnju motorima od Prevlake do Vukovara pod nazivom „Zajedno u ratu, zajedno u miru“. 

U povodu obilježavanja 25. godišnjice sjećanja na žrtvu Vukovara, Moto klub „KORČULA“ u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i motoklubovima iz cijele Hrvatske, organizirao je tradicionalnu vožnju motorima od Prevlake do Vukovara pod nazivom „Zajedno u ratu, zajedno u miru“.

Karavana je vožena u šest etapa od 13. do 18. 11. 2016. god: I. etapa: Korčula - Prevlaka 13. 11.; II. etapa: Prevlaka - Knin 14. 11.; III. etapa: Knin - Petrinja 15. 11.; IV. etapa: Petrinja - Požega 16. 11.; V. etapa: Požega - Osijek 17. 11. i VI. etapa: Osijek - Vukovar 18. 11. 

Na „Moto karavani Prevlaka - Vukovar“ sudjelovala su i četiri policijska službenika Policijske akademije Ministarstva unutarnjih poslova. Instruktori policijske vožnje Mirko Capan, Josip Šoštarić i Alen Burić, predvođeni voditeljem Franom Čovićem, pridružili su se motokaravani na Prevlaci, a tijekom vožnje brinuli su o sigurnosti samih sudionika, kao i protočnosti prometa, jer se karavana u svojim etapama tijekom dana zaustavljala na više mjesta, gdje ju je dočekao veći broj mještana i lokalnih motoudruga. S obzirom na to da je broj motociklista karavane iz dana u dan rastao, policijski službenici su, u suradnji s lokalnim policijskim službenicima regulirali promet.

Posljednjeg dana, dolaskom u Vukovar, karavana je brojila preko 350 motociklista, a kolona se protezala u dužinu od oko 5 km.            

Više o „Moto karavani Prevlaka – Vukovar“ pogledajte na Facebook stranici Moto klub „KORČULA“ 



Stranica