Mladi sportaši na Policijskoj akademiji

Slika topvijesti/2017/ozujak/IMG_0615-7a70371c39.JPG

Ministarstvo unutarnjih poslova podupire rad Specijalne olimpijade Hrvatske organiziranjem „Law Enforcement Torch Run“ utrke, natjecanjima u združenim sportovima, združenom treniranju i pripremama za olimpijske igre, održavanju programa „Mladi sportaši“ i drugim zajedničkim aktivnostima.

FOTO: Policijska akademija MUP-a RH

Male natjecatelje, roditelje i trenere u ime načelnika Policijske akademije pozdravio je gospodin Nikša Jelovčić, voditelj Službe za razvoj policijskog obrazovanja i nakladničko-knjižničnu djelatnost.

„Draga djeco, danas se nalazite u školi u kojoj budući policajci uče o svome zanimanju i oni će danas biti vaši partneri u ovoj Olimpijadi. Niste došli u Policijsku akademiji samo zabaviti se, već ćete i naučiti kako je ljepše zabavljati se u društvu, zajedno sa svojim prijateljima uz koje nikada niste sami. Ostali natjecatelji nisu vaši protivnici, već partneri u ovoj igri“, rekao je Nikša Jelovčić i igre mladih sportaša proglasio otvorenima.  

Program „Mladi sportaši“ je inovativni program sporta kroz igru, za djecu od 2 do 7 godina starosti s razvojnim i intelektualnim teškoćama, ali i njihove vršnjake bez teškoća. Međunarodna specijalna olimpijada osnovana je davne 1968. godine kao svjetska organizacija koja nudi priliku za treniranje i natjecanje osobama s intelektualnim teškoćama od 8 godine života nadalje. Djeca do 7 godina starosti su premlada da bi se uključila u natjecanja te je tako osmišljen program Mladi sportaši, kao uvod u sport i natjecanja u brojnim disciplinama Specijalne olimpijade koje su prilagođene sposobnostima i interesima svakog djeteta.

Pozitivno djelovanje programa „Mladi sportaši“ na djecu i njihove obitelji uključuje:

1. Aktiviranje djece s intelektualnim teškoćama kroz razvojno prilagođene aktivnosti igre koje su osmišljene tako da podržavaju fizički (motorički razvoj, koordinacija...) i spoznajni razvoj te socijalizaciju,

2. Prihvaćanje članova obitelji djeteta s intelektualnim teškoćama u mrežu podrške Specijalne olimpijade Hrvatske,

3. Podizanje svijesti o sposobnostima djece s intelektualnim teškoćama kroz igru sa vršnjacima bez teškoća, sudjelovanje u demonstriranju naučenih aktivnosti i drugim manifestacijama.

Fizička aktivnost je ključna u stvaranju osnove pokreta i aktivnosti za daljnji razvoj, kako za djecu sa teškoćama, tako i za djecu bez teškoća, a ujedno promovira zdrave navike i poboljšava kvalitetu života.

Ministarstvo unutarnjih poslova podupire rad Specijalne olimpijade Hrvatske organiziranjem „Law Enforcement Torch Run“ utrke, natjecanjima u združenim sportovima, združenom treniranju i pripremama za olimpijske igre, održavanju programa „Mladi sportaši“ i drugim zajedničkim aktivnostima.

Puno uspjeha želimo reprezentaciji Specijalne olimpijade Hrvatske na Zimskim olimpijskim igrama u Austriji.



Stranica