Ministar Božinović sudjelovao u akciji "Poštujte naše znakove"

Slika topvijesti/2017/prosinac/krapina_ministar_00.jpg

Riječ je o akciji koju Ministarstvo unutarnjih poslova kontinuirano provodi već godinama u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Foto: MUP

Ministarstvo unutarnjih poslova i partneri su u srijedu, 6. prosinca u Sportskoj dvorani Srednje škole Krapina organizirali edukativno-preventivni program u sklopu akcije „Poštujte naše znakove“.

Riječ je o akciji koju Ministarstvo unutarnjih poslova kontinuirano provodi već godinama u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Glavni je cilj ove manifestacije, na kojoj su uz ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića sudjelovali i glavni ravnatelj policije Nikola Milina sa suradnicima te načelnik Policijske akademije Dubravko Novak, edukacija djece, ali i njihovih roditelja o prometnoj sigurnosti kako bi stradavanje u prometu spriječili u najvećoj mogućoj mjeri.

Naime, sigurnost najmlađih sudionika u prometu je jedan od glavnih ciljeva Ministarstva unutarnjih poslova što je na današnjoj manifestaciji u Krapini potvrdio i sam ministar Davor Božinović.

„Djeca imaju pravo na sigurnost, a naša je dužnost osigurati im je, naravno ne samo policiji nego i njihovim roditeljima i bližnjima. Na žalost, naše statistike pokazuju da djeca danas stradavaju puno više kao sudionici u prometu jer u većini slučajeva nisu oni krivci tragičnih situacija već je to odgovornost onih s kojima se voze. Ponekad mi se čini da bi ovakve edukacije trebale biti namijenjene ne samo djeci već i starijima“, kazao je ministar Božinović u svom obraćanju dodavši kako je upravo po akciji „Poštujte naše znakove“ hrvatska policija prepoznata izvan Republike Hrvatske.

U sklopu akcije i povodom današnjeg dana, kojem se mališani posebno vesele u ovo predblagdansko vrijeme, na igralište srednje škole u Krapini, u policijskom helikopteru spustio se i Sveti Nikola kojem su ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina pomogli uručiti prigodne darove namijenjene učenicima prvih razreda Osnovne škole "Ljudevit Gaj" i Osnovne škole "August Cesarec" te djeci predškolskog uzrasta Dječjeg vrtića „Gustav Krklec“.

Krapina danas slavi i Dan Grada, a prigodni program obilježavanja 824. rođendana održan je u Pučkom otvorenom učilištu Krapina gdje je uz predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, kao izaslanik predsjednika Vlade sudjelovao i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

„Kroz poticanje poduzetništva, turizma, održivog gospodarenja te sanacije i rekonstrukcije prometne infrastrukture, čemu je pridonijelo i Ministarstvo unutarnjih poslova, Krapina se kreće u dobrom smjeru. Napredak zajednice je uočljiv te koristim ovu priliku da vam na tome čestitam i zaželim jednako plodonosan nastavak zacrtanog smjera razvoja“, kazao je između ostalog ministar Božinović u prigodnom obraćanju povodom obilježavanja Dana Krapine.



Stranica