Memorijalni turnir u praktičnom streljaštvu 12 redarstvenika

Policijsku akademiju predstavljali su polaznici Policijske škole “Josip Jović” i njihovi instruktori naoružanja i gađanja

U sklopu obilježavanja sjećanja na 12 poginulih pripadnika vinkovačke specijalne policije koje su ubijeni 2. svibnja 1991. u tadašnjem Borovu Selu, jučer 16. lipnja na strelištu u Ceriću, po sedmi puta održan je Memorijalni turnir u praktičnom streljaštvu 12 redarstvenika.

Turnir je otvorio načelnik Policijske uprave vukovarsko–srijemske Fabijan Kapular, koji se prisjetio detalja ovog prijelomnog događaja Domovinskog rata, te je istaknuo kako su  hrvatski policajci bili odani očuvanju zakona i integriteta naše Domovine. Također je naglasio kako se njihova žrtva, kao i žrtva 26 ranjenih specijalaca u tom događaju, nikada neće zaboraviti, a ovaj turnir je samo jedan od događaja kojima ćemo se svake godine ponovo prisjećati poginulih i ranjenih heroja Domovinskog rata.

Natjecanje je organizirano u suradnji Klubom za praktično streljaštvo “Strijelac” iz Vinkovaca, Policijske uprave vukovarsko-srijemske i Policijske akademije iz Zagreba, na osam zanimljivih i dinamičnih staza pucanja, za koje su strijelci trebali minimalno 208 komada streljiva kako bi ih uspješno završili. Na natjecanju je nastupilo 54 natjecatelja u nekoliko različitih kategorija (divizije), te iz pet država: Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Mađarske te Bosne i Hercegovine, što je ovom turniru po prvi puta dalo međunarodni karakter. Policijsku akademiju na ovom događaju kao suci, stručni suradnici i natjecatelji, predstavljali su polaznici Policijske škole “Josip Jović” i njihovi instruktori naoružanja i gađanja.

Dobra organizacija, prijateljski ugođaj, razmjena iskustava te gostoprimstvo domaćina, siguran su kriterij kako će ovo natjecanje sljedeće godine biti još zanimljivije, s još više natjecatelja te odličnih rezultata.

Najboljim strijelcima pokazali su se:

Production division:
  • Ivan Kopčić – KPS STRIJELAC – policijski službenik PU vukovarsko-srijemske
Standard division:
  • Boštjan Pavlič – SK ORTO - policijski službenik Republike Slovenije
Classic division:
  • Hrvoje Marić - KPS STRIJELAC – policijski službenik Policijske akademije


Stranica