Memorijal “Andrija Andabak”: Natjecanje u praktičnom streljaštvu

Slika topvijesti/2017/srpanj/memorijal_andabak_00.jpg

Osim u natjecateljskom dijelu Policijska akademija sudjelovala je i u organizacijskom dijelu pomažući u provedbi natjecanja te suđenju na istom.

Foto: MUP

U sklopu obilježavanja 25. memorijala "Andrija Andabak"  u subotu, 8. srpnja Demo team Policijske akademije izveo je pokaznu vježbu rukovanja i korištenja osnovnog i posebnog naoružanja policijskih službenika.

Po prvi puta je kao dio programa održano natjecanje u praktičnom streljaštvu s repetirajućom sačmaricom na pet pucačkih staza. Osim u natjecateljskom dijelu Policijska akademija sudjelovala je i u organizacijskom dijelu pomažući u provedbi natjecanja te suđenju na istom.

Na natjecanju su sudjelovala 42 strijelca iz svih dijelova Hrvatske (Specijalna jedinica Osijek, Interventna policija Vinkovci, policijski službenici iz PU brodsko – posavske i vukovarsko-srijemske, pripadnici MORH-a, članovi streljačkih udruga i klubova...).

Policijska akademija ostvarila je slijedeće rezultate:

1. i 2. mjesto ukupno pojedinačno

1. i 2. mjesto LADY kategorija

1. i 4. mjesto ekipno

Za one koji se natječu u bilo kojem sportu kaže se da nema ništa bolje nego kada učenik nadmaši učitelja, što je u ovom slučaju uspio Dino Ćerlek, polaznik odjela 16 osvojivši prvo mjesto u ukupnom poretku ispred svog instruktora Hrvoja Marića.

Polaznici su nakon natjecanja posjetili Vodotoranj, Spomenik žrtvama Ovčare, Memorijalni centar Domovinskog rata, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata i odali zasluženu počast svim žrtvama Vukovara.



Stranica