Manifestacija „Dojdi osmaš, Zagreb te zove!“

Učenici Policijske škole „Josip Jović“ 12. svibnja u Parku Zrinjevac sudjelovali na manifestaciji „Dojdi osmaš, Zagreb te zove!“

Grad Zagreb, odnosno Gradski ured za obrazovanje, sport i mlade po 17. put organizira manifestaciju “Dojdi osmaš, Zagreb te zove!”.

Srednje škole Grada Zagreba predstavljaju svoje obrazovne programe učenicima osmih razreda osnovnih škola kako bi im odluku o izboru primjerene škole i nastavku obrazovanja učinile što lakšom, na jednom mjestu se mogu upoznati s brojnim gimnazijskim, strukovnim i umjetničkim programima 80-ak zagrebačkih srednjih škola.

Iako Policijska škola „Josip Jović“ upisuje učenike tek u 3. razredu srednje škole, veliki broj učenika, i što posebno veseli veliki broj učenica, osmih razreda bio je izrazito zainteresiran za program obrazovanja za zanimanje policajac/policajka.

Učenici 3. razreda Policijske škole "Josip Jović" su zato otvoreno i iskreno iz osobnog iskustva zainteresiranim učenicima objasnili postupak upisa, tijek testiranja, ali i samu organizaciju života učenika Policijske škole „Josip Jović“ koja je specifična u odnosu na sve druge srednje škole.

Na jednom od najposjećenijih štandova uspješno su prezentirali stečena znanja i vještine za zanimanje policajac/policajka, te zainteresiranim posjetiteljima omogućili da se okušaju u nekim policijskim vještinama.

Stranica