Major Avi Nardia održao demo seminar s pripadnicima MUP-a

Slika topvijesti/2013/Svibanj/Obuka - borilacke vjestine/vjezba_tekst1.jpg

Na seminaru borilačkih vještina koji su u Ravnateljstvu policije održali jedan od najpriznatijih instruktora borilačkih vještina u svijetu major Avi Nardia iz Izraela

Foto: MUP

Na seminaru borilačkih vještina, koji su 27. svibnja u Ravnateljstvu policije održali jedan od najpriznatijih instruktora borilačkih vještina u svijetu major Avi Nardia iz Izraela i Toby Crowern iz Švedske, sudjeluje dvadesetak policijskih instruktora iz različitih ustrojstvenih jedinica MUP-a RH: instruktori temeljne, Specijalne i Interventne jedinice policije te Službe za osiguranje i zaštitu štićenih osoba, koji imaju bogato znanje i iskustvo na području borilačkih vještina.

Priznate i međunarodno licencirane instruktore borilačkih vještina u sjedištu Ministarstva primili su, u ime ministra Ranka Ostojića, voditelj projekta Davor Blažević i voditelj policijskog treninga s Policijske akademije Marijan Jantolek.

Inače, Avi Nardia je majstor japanske i brazilske jujitse, glavni instruktor kapapa te ujedno umirovljeni glavni instruktor izraelske vojske i policije, dok je Toby Cowern bivši pripadnik elitne jedinice „Royal Marines“, jedan od najpriznatijih svjetskih instruktora i predavača, uspješan i cijenjen stručnjak diljem svijeta za protuterorističko postupanje i preživljavanje u ekstremnim uvjetima u prirodi - divljini, posebice u ledenim područjima. Njegove uže specijalnosti su: taktička obuka za preživljavanje, talačke situacije te precizno policijsko gađanje i zaštita štićenih osoba. Sastanku su nazočili i policijski službenik PU splitsko-dalmatinske Hrvoje Znaor, izbornik Jujitsu Cro Teama i višestruki europski i svjetski prvak u Jujitsu na čiju je inicijativu organiziran ovaj seminar te Stipe Glavica, bivši europski viceprvak u kickboxingu. 

Gospodin Blažević istaknuo je kako će MUP i u budućnosti podržavati ovakav oblik međunarodne policijske suradnje u cilju što boljeg i što kvalitetnijeg provođenja policijskog treninga i obuke hrvatskih policijskih službenika u primjeni policijskih ovlasti. Izrazio je uvjerenje da je današnji seminar/trening samo prvi korak u budućoj uspješnoj suradnji. 

Marijan Jantolek, voditelj policijskog treninga s Policijske akademije, goste je ukratko upoznao s programom policijskog treninga poznavanja i primjene borilačkih sportova i vještina koji se provodi s policijskim službenicima. Istaknuo je da današnji trening/seminar ima upoznavajući karakter budući da je u planu održavanje većeg i opširnijeg seminara krajem ove godine. Dodao je kako ovakvi vidovi suradnje i obuke nemaju alternative, izrazivši pritom uvjerenje kako će se ovakva međunarodna policijska suradnja nastaviti i u budućnosti.

Elementi borilačkih vještina kojima su obučeni policijski službenici na ovom seminaru bit će implementirani u program školovanja za policijske službenike i policijske treninge na Policijskoj akademiji.



Stranica